Categories: Comunitate

Concursul pentru funcţiile de directori de şcoli, la final

Natalia Bumbac

Concursul pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi la unităţile şcolare din judeţ este aproape de final. Dintre toţi candidaţii înscrişi, unul singur a rămas neevaluat la probele orale, acesta urmând să fie programat în zilele următoare.
Din datele oferite de inspectorul şcolar general al judeţului, profesor dr. Maria Ştefănie (foto), au fost scoase la concurs 185 de funcţii, 112 de directori şi 73 de directori adjuncţi. Cei 167 de candidaţi înscrişi au depus 188 de cereri, aceştia putând opta pentru mai multe funcţii. În urma evaluării dosarelor au fost validaţi 162 de concurenţi, cinci fiind respinşi. La examenul scris din 12 octombrie s-au prezentat 159 de candidaţi, dintre care 145 au fost admişi, ceilalţi fiind respinşi. În urma probelor orale, constând în analizarea CV-urilor şi a susţinerii interviului, au fost declaraţi admişi 125, ceilalţi fiind respinşi sau absenţi, cu precizarea că un candidat nu a fost evaluat.
„Precizăm faptul că suntem încă în calendarul probelor orale ale concursului care pot fi programate până în 17 noiembrie. Rezultatele finale vor fi date în 9 decembrie, după soluţionarea contestaţiilor, acestea putând fi depuse între 21 – 23 noiembrie. Din datele de la acest moment al concursului avem 64 de funcţii de directori ocupate de candidaţi unici şi opt funcţii unde avem mai mulţi candidaţi admişi. Pentru funcţiile de directori adjuncţi avem 38 de candidaţi unici şi şase posturi cu mai mulţi candidaţi. În cazul posturilor cu mai mulţi concurenţi admişi, va rămâne în funcţie cel care a obţinut un punctaj mai mare la concurs”, a explicat inspectorul şcolar general al judeţului. Aceasta a mai spus că în unităţile şcolare la care nu a fost admis nici un candidat, vor fi numiţi alţi directori, conform regulamentului întocmit de Ministerul Educaţiei. Numirile vor trebui făcute până la organizarea următorului concurs, dar nu mai târziu de încheierea anului şcolar, respectiv 31 august 2017.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

22 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

22 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

22 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

22 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

22 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

22 de ore ago