Categories: Actualitate

Concursul pentru conducerea DGASPC Hunedoara, suspendat

Natalia Bumbac

Funcţia de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara nu pare a fi uşor de cucerit. Postul s-a eliberat de anul trecut, după ce fostul director general Monica Georgescu a fost trimisă în judecată într-un dosar al procurorilor DNA, în care era acuzată de fraudarea concursului prin care a acces în funcţie.
De atunci şi până acum, examenul pentru ocuparea funcţiei de conducere s-a organizat de cel puţin două ori, dar fără nici un rezultat. Spre exemplu, la ediţia din martie 2016 s-a prezentat un singur candidat care a nu a obţinut punctajul necesar pentru a fi admis. La a doua organizare din luna mai, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a dispus suspendarea procedurii, fără să se comunice data la care va fi reluat.
Potrivit unor surse, motivele care au dus la suspendarea concursului au avut legătură cu anumite neînţelegeri apărute între membrii comisiei de examen faţă de selecţia unui dosar al unui candidat. Unul dintre candidaţii care s-au înscris în concurs este actualul manager al Sanatoriului de Pneumoftiziologie din Geoagiu, Dorel Bretean. Un alt pretendent la funcţia de director general al DGASPC Hunedoara a fost Mircea Zidărescu, o persoană cu notorietate în mediul ONG-urilor cu activitate în domeniul protecţiei sociale. Acesta este preşedintele Asociaţiei „Linişor” şi a obţinut mai multe finanţări nerambursabile prin proiectele întocmite de organizaţia pe care o conduce. Din informaţiile noastre, la concursul pentru ocuparea funcţiei de director general al DGASPC Hunedoara, organizat de ANFP în luna mai 2016, s-au înscris în total şase candidaţi.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele că o domnișorică a fost pusă pe o funcție demnă de tinerețea…

2 ore ago

Bulina albă

Ovidiu Bălan, primarul municipiului Orăștie Pentru că a făcut din centrul orășelului un peisaj cochet,…

2 ore ago

Laurențiu Nistor: A început modernizarea DJ 705A pe sectorul Orăștie – Costești, unul dintre cele mai importante drumuri din punct de vedere turistic

Infrastructura rutieră de acces spre Ce­tățile Dacice din Munții Orăștiei se moder­nizează cu fonduri europene…

2 ore ago

Bulina neagră

Constantin V., din municipiul Petroșani Pentru că a fost arestat pentru mai multe furturi din…

2 ore ago

Pe drumuri bune, la Băița

Magdalena Șerban Nu există să nu se poată asfalta acele drumuri care deși sunt im­por­tante…

2 ore ago

Vești bune! Spitalul din Hunedoara are un nou medic în specialitatea Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice

Magdalena Șerban Din ce în ce mai multă lume e depis­tată cu diabet, iar această…

2 ore ago