Concursul „Citeşti şi câştigi!” – sub semnul mişcării

4 decembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Cea de-a VI-a ediţie a concursului judeţean de cultură generală „Citeşti şi câştigi!”, concurs organizat de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara şi al Complexului Deva Mall, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara, încheiată la începutul lunii decembrie, s-a desfăşurat sub sloganul „Promovăm mişcarea”. Am ales acest slogan deloc întâmplător, am avut în gând dictonul latin, mens sana in corpore sano“, care sintetizează un adevăr din ce în ce mai actual: o minte sănătoasă se poate dezvolta doar într-un corp sănătos, iar mişcarea este unul dintre ingredientele necesare sănătăţii. De aceea, şi premiile pe care le-am oferit la această ediţie a concursului „Citeşti şi câştigi!” au fost un îndemn la mişcare în aer liber, la mobilitate, la drumeţii şi ele au constat în trotinete electrice, biciclete, balance boards, role, dar nu au lipsit trofeele, cărţile, diplomele şi alte obiecte necesare elevilor.

Aceste premii au fost oferite cu sprijinul generos al Consiliului Judeţean Hunedoara, al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Hunedoara şi al unor sponsori precum: Banca Comercială Română, Bistro Lex Deva, Editura Humanitas Bucureşti, Editura RAO Bucureşti, Editura Trei Bucureşti, Eurosport DHS S.A., Ingeco S.R.L., Magazin Fishing Center Deva, Pizzeria Al Forno Deva, Pizzeria Napoli Deva, Restaurant Castelo Deva, Restaurant Etiquette Deva, Rom Insurance – Broker de Asigurare, S. C. Anorom S.R.L. Hunedoara, S.C. Bosco Amico S.R.L. Haţeg, S.C. Top Tech S.R.L. Deva, The Refresh Deva, Tipografia S.C. Colofon Print S.R.L. Deva.
Şi această ediţie a concursului judeţean de cultură generală „Citeşti şi câştigi!” a fost un succes: elevii concurenţi au fost bine pregătiţi, au făcut faţă unor seturi de întrebări deloc uşoare, au concurat cu mult entuziasm, animaţi de dorinţa de a fi cei mai buni.
La a VI-a ediţie a concursului judeţean de cultură generală „Citeşti şi câştigi!” a participat un număr de 26 de colegii şi licee hunedorene, din şase municipii, patru oraşe şi trei comune, o participare record.
Plini de emoţie, susţinuţi de colegii şi profesorii lor, concurenţii au trecut prin filtrele serioase ale etapelor, au răspuns la întrebările deloc uşoare care le-au testat cunoştinţele de cultură generală din cele cinci domenii propuse: Ştiinţe, Artă/Sport, Literatură, Geografie şi Istorie.
Fiecare etapă a concursului a reprezentat un pas spre marea zi a confruntării finale în care au rămas cei mai buni: Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani.
Confruntarea finală a fost palpitantă, a fost o luptă strânsă până la ultima întrebare. Concurenţii s-au dovedit a fi bine pregătiţi, s-au mişcat cu uşurinţă prin toate întrebările, fie că a fost vorba de evenimente majore din istoria lumii, de personalităţi marcante ale literaturii, de locuri turistice unice în lume sau mari competiţii sportive. Atmosfera concursului a fost electrizantă, în spatele echipelor s-au aflat colegi, profesori, toţi îşi încurajau echipa şi s-au bucurat împreună de victorie.
Concursul a fost câştigat de Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara, pe locul doi s-a clasat Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani, iar locul al treilea a fost ocupat de Colegiul Naţional „Decebal” din Deva. Locul patru, menţiune, a fost ocupat de Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani.
Au fost puse în joc premii importante: 8 trotinete electrice pentru locul I, 8 biciclete pentru locul al II-lea, 8 balance boards pentru locul al III-lea, 8 perechi de role pentru locul al IV-lea, 8 locuri în Tabăra Naţională de Istorie şi Civilizaţie Dacică şi Romană de la Costeşti (Premiul juriului), 208 pachete cu cărţi, trofee, diplome, precum şi premii surpriză care au fost atribuite, prin tragere la sorţi, chiar în ziua marii finale: o dronă, un uscător de păr, o undiţă, o cutie utilă pescarului, un tricou, 4 DVD-uri, cinci invitaţii la restaurant pentru cinci echipe, trei premii în bani a câte 100 de lei fiecare, 208 vouchere a câte o băutură răcoritoare în orice locaţie The Refresh din ţară.
Premiul Juriului a fost acordat concurenţilor de la Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria, care au avut o evoluţie constantă de-a lungul confruntărilor, au manifestat interes pentru temele propuse spre studiu şi au dovedit spirit de echipă şi fair-play.
Trebuie remarcat efortul deosebit al bibliotecarilor Carmen Maria Barna, Diana Trif, Diana Ferencz, Camelia Mestecănean, Sorin Pascu, Mihaela Ţoţa şi Daniel Oprean, care, cu profesionalism şi meticulozitate, au alcătuit întrebările la care cei mai buni dintre concurenţi au oferit răspunsuri corecte.
Felicitări câştigătorilor, felicitări tuturor concurenţilor, felicitări profesorilor, ne bucurăm împreună de această reuşită a noastră.
Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Deva

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar

Echipa fotbaliştilor de la LPS Cetate Deva este campioana municipală la fotbal băieţi, învăţământ liceal, după ce a câştigat turneul...

Judoka de la SCM Deva, laureate la „Cupa Oneşti”

În Sala Polivalentă „Nadia Comăneci“ din Oneşti s-au desfăşurat la finalul săptămânii trecute întrecerile Turneul Internaţional “Cupa Oneşti”, la care...

Fotbal, Liga a IV-a. Jiul câştigă în deplasare şi rămâne în frunte

Actualul sezon din campionatul Ligii a IV-a de fotbal se apropie de final, toate echipele aşteptând cu nerăbdare vacanţa de...

Închide