Comunitatea din Geoagiu a votat, ţinând cont de fapte

Magdalena Şerban

Şi la Geoagiu s-a mizat pe continuitate, social-democratul Vasile Cărăguţ (foto) câştigând al doilea mandat de primar. Cei de aici l-au ales cu un procentaj de peste 53 la sută, iar prezenţa la vot a fost una bună, ajungând la 64,21 la sută.

Uniţi pentru dezvoltare
„Consiliul Local numără opt consilieri de la PSD, şase de la PNL şi unul de la PPU. Viceprimar rămâne Carmen Călugăr, cu care am facut echipă bună şi în primul mandat. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care mi-au stat alături şi au avut încredere în mine, dar mai ales celor care şi-au exercitat dreptul con­stituţional, indiferent care le-a fost opţiunea în ce priveşte votul exprimat la alegerile locale. În cei patru ani în care m-am aflat în fruntea co­munităţii, făcând o analiză succintă din punct de vedere administrativ, pot spune că am reuşit ca programele investiţionale pe care mi le-am propus pentru implementare să le con­cre­tizăm în cea mai mare parte din bani euro­peni nerambursabili şi din finanţări obţinute pe axe guvernamentale, cu precădere în vre­mea guvernării PSD. Astfel, bugetul local l-am putut folosi pentru cofinanţări, avize, studii de fezabilitate şi alte demersuri aferente pro­iec­telor ce nu sunt deloc puţine, ţinând cont că suma lor totală numără 21 de milioane de euro. Am ţinut cont atât de latura socială, cât şi de nevoile tinerilor, dar şi de neajunsurile vârstnicilor. Mergem mai departe cu aceeaşi abordare şi vom deschide orice uşă institu­ţio­nală ce ne poate oferi şansa de a materializa viitoarele investiţii pe care le avem deja în plan. Rog ca cetăţenii să fie la fel de înţele­gători ca şi până acum, deoarece calea unei lucrări de la proiect şi până la finalizare e una pavată cu termene legale de respectat, im­plică tot soiul de acorduri, autorizaţii sau clari­ficări, deci durează chiar ani. De asta progra­mele câştigate se văd în teren după o peri­oadă destul de lungă. O să subliniez mereu asta, pentru ca oamenii să ştie exact cum stau lucrurile şi nu cumva să creadă că ne mişcăm noi ca melcul sau că suntem delăsători. Am mizat şi voi miza mereu pe sinceritate şi trans­parenţă. E de datoria noastră să informăm ce­tă­ţeanul despre ceea ce se întâmplă la nivelul oraşului”, a arătat Vasile Cărăguţ, primarul rea­les din Geoagiu.
Legat de două dintre cele mai noi obiective pentru care de curând s-a depus solicitare de finanţare europeană la Agenţia pentru Dez­voltare Regională Vest – ADR Vest, primul ţine de revitalizarea zonei centrale a urbei, cu­prinsă între blocurile ANL şi parcul central, de­mers estimat la 100.000 de euro ce include realizarea de alei pietonale, piste pentru bi­ci­clişti, piste pentru role, amenajare accese înierbate, locuri de joacă pentru copii, dotări cu mobilier urban şi ecologic, fântână artezia­nă, racordare la utilităţile publice şi amenajare parcare etc.
Cel de-al doilea vizează punerea în valoare a obiectivelor turistice şi de patrimoniu prin restaurarea Complexului termal roman (Dâmb Roman) din Geoagiu-Băi, amenajarea Casca­dei Clocota, restaurarea Castrului Roman din satul aparţinător Cigmău, amenajarea unui spa­ţiu pentru închiriere biciclete şi a unui tra­seu de biciclete (estimat la 210.000 de euro).
Bineînţeles, absolut toate proiectele în­cepute îşi vor urma cursul până la finalizare, iar modernizarea infrastructurii este prioritară. Pe de altă parte, staţiunea rămâne un pol ce trebuie dezvoltat în fiecare an, astfel încât să ofere servicii turistice permanente, nu doar sezoniere. ,, Oamenii plătesc taxe şi impozite la noi la primărie fie că sunt din Cigmău, Gelmar sau Geoagiu. Şi noi trebuie să le oferim condiţii decente de trai, în mod egal. Sunt primarul lor, al tuturor. În timp, vom ajunge la o balanţă în perfectă stare de echi­libru. Cu răbdare. Mulţumesc încă o dată pen­tru susţinere şi mă rog la Dumnezeu să ne dea putere şi sănătate”, a mai afirmat edilul-şef al oraşului Geoagiu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago