Comunicat de presă. În loc de gălăgie, front comun pentru cetăţenii judeţului Hunedoara

Am constatat, în aceste zile, abundenţa de me­saje publice prin care mai multe persoane din me­diul politic încearcă să obţină capital de imagine pe seama programului de reparaţii capitale care se desfăşoară la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva. Este vorba despre programul demarat în anul 2009, la iniţiativa medicului Ioan Demeter, atunci director al DSP Hunedoara, pe care l-am susţinut în calitate de deputat ales în judeţul Hunedoara.
Pentru a pune acest program în contextul corect, lipsit de patimă politică şi de orgolii, mă văd nevoit să fac câteva precizări.
Începând cu anul 2010, toate guvernele, indi­ferent de apartenenţa politică, au finanţat lucrările care s-au desfăşurat în cadrul programului de reparaţii capitale. Desigur, unele guvernări au fost mai generoase, altele au considerat că alte obiective sunt priorităţi. Pentru unii guvernanţi, „să­nătatea şi educaţia” nu au fost priorităţi. În tot acest timp, Consiliul Judeţean Hunedoara a cofinanţat acest program, în cuantumul stabilit la preluarea în administrare a unităţii medicale, atât în ceea ce priveşte lucrările de renovare, cât şi achiziţia de echipamente medicale.
Sintagma „nu contează cine a avut ideea şi a făcut, contează cine dă banul” trebuie să dispară din gândurile şi din vocabularul politicienilor care, extrem de vocali, trâmbiţează victorii, deşi nu au luat parte la luptă. Banii alocaţi pentru acest proiect provin din bugetul statului român, nu din conturile sau buzunarele vremelnicilor miniştri şi prim-miniştri.
Solicit public celor care se manifestă extrem de gălăgios în aceste zile să se alăture demersurilor făcute de Consiliul Judeţean Hunedoara pentru ca, în maximum 2 ani, lucrările în cadrul acestui pro­gram de reparaţii capitale să fie finalizate! Pe aceas­tă cale, adresez rugămintea doamnei depu­tat Vetuţa Stănescu, domnului Sebastian Mezei – director DSP Hunedoara şi domnului Adrian Nicolae David – preşedinte-director general al CAS Hunedoara, să lase politica la o parte şi să facă front comun cu administraţia judeţeană pentru a munci în interesul cetăţenilor judeţului Hunedoara.
De asemenea, solicit Ministerului Sănătăţii să asigure în proiectul de buget pe anul 2021 sumele necesare continuării investiţiei de la SJU Deva.
Judeţul Hunedoara a suferit prea mult în ultimii 30 de ani ca să ne mai permitem războaie cu tentă politică. În 2016 am început reconstrucţia şi con­tinuăm să ne onorăm promisiunile faţă de toţi hu­nedorenii. Disputele sterile, goana după aprecieri şi setea de popularitate sunt dovada nepăsării faţă de problemele hunedorenilor. De aceea, în­chei prin a adresa, către toţi cei interesaţi să lupte pentru judeţul nostru, un apel la colaborare pentru a veni în întâmpinarea aşteptărilor tuturor hune­dorenilor.

Laurenţiu Nistor,
preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare