Comunicat de presă al deputatului PSD Laurențiu Nistor. Un proiect PSD, copiat prost de PNL-IMM Invest

Programul IMM Invest a fost lansat de PSD în 2017 prin OUG 110 și prevedea că oricare antreprenor se poate adresa băncilor partenere pentru un credit garantat de stat –80% pentru investiții și 50% pentru capital de lucru. Băncile făceau evaluarea și apoi dosarul era trimis la Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii-F.N.G.C.I.M.M. Solicitanții făceau un singur drum/demers – la bancă!

Acum, în varianta PNL, solicitanții merg și la bancă, dar sunt obligați să parcurgă procesul înscrierii, pe site-ul făcut de STS și administrat de SRI, a datelor/detaliilor despre afacerea lor, dar și ale companiilor partenere sau ale celor de care sunt legate prin acționariat.

Deși ar fi putut cu ușurință să folosescă ceea ce PSD a făcut deja, ministrul Florin Cîțu a preferat să complice modul de folosire al Platformei IMMinvest.ro transformându-l într-un eșec încă de la start. Din păcate pentru români, acesta a devenit funcțional abia după 10 zile de la anunțarea acestuia ca fiind un mare trimf și la 43 de zile de la declararea stării de urgență.

Pe lângă faptul că s-a prelungit, din lipsă de competență, folosirea ei, Platforma IMMinvest.ro reprezintă o barieră birocratică în plus și funcționează doar ca serviciu de poștă între solicitant și bancă. Decizia finală, reală și concretă în privința acordării creditului de lucru ori de investiții revine băncilor, fiecare după propriile criterii de evaluare a bonității bancare.

Iată, un alt exemplu în care românii sunt lăsați la mâna băncilor, bănci pe care PNL le protejează cu toate forțele, pentru cetățenii României negăsind soluții care să-i ajute cu adevărat.

Dacă astăzi arătăm înspre Florin Cîțu este că, pentru a nu știu câta oară, demonstrează lipsă de profesionalism și un total dezinteres pentru cetățenii acestei țări. De aceea, la multele întrebări pe care le avem pentru PNL, se mai adaugă câteva legate de cel care decide azi, în necunoștință de cauză, pentru noi, Florin Cîțu: de ce îl considerați un specialist? De ce nu vedeți că acționeză împotriva românilor? De ce l-ați lăsat să împrumute România în 5 luni cât a împrumutat PSD în 3 ani și unde sunt banii? Dacă nu aveți curaj să renunțați la el și avem noi curajul să depunem o moțiune simplă împotriva lui, voi veți recunoște incompetența și veți vota alături de noi sau vi-l veți asuma până la capăt, cu riscul de a face rău românilor?

Deputat Laurențiu Nistor, președintele Organizației Județene PSD Hunedoara

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • V-am atras atenția prin știință că avem victime torturate care trebuie să le vindecăm rănile în anul 2020 Aprilie și nu ați făcut nimic .

    În schimb la torționari le plătiți salariul și pensie ca o normalitate în anul 2020 pentru că au torturat oameni nevinovați în închisorile din România .

    Vă considerați oameni cu demnitate sau sclavi la torționari de nu vreți să faceți dreptate la victimele torționarilor ?

    Dreptatea și Adevărul fără minciună trebuie să învingă prin Credință . F .*. P .*. V .*.

  • Lasati domnule comunicatele de presa ca ne-ati innebunit cu ele. lasati fitileala cu alte partide, macar acum . Mai bine va implicati in problema de la spitalul din Hunedoara care nici acum nu este nici acum inclus in programul national. Rezolvati problema si pe urma sa va bateti cu pumnul in piept ca ati facut ceva. Nu ca au facut altii dar nu au facut bine.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

14 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

14 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

14 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

14 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

14 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

14 ore ago