Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor: Guvernul Orban şi cadoul lui otrăvit pentru români

Agenţia de rating Standard&Poor’s a revizuit perspectiva ratingului României la negativă. În acelaşi timp, datoria publică va creşte la 45 la sută, ceea ce înseamnă risc de recesiune, atenţionează FMI.
În primul rând, avem un ministru de Finanţe care vorbeşte fără să ştie ce spune. Aceasta a fost cauza pentru care s-a schimbat perspectiva de rating. Vă mai amintiţi declaraţiile de la începutul mandatului date de domnul Florin Cîţu, ministrul de Finanţe? Se credea în filmele cu mafioţi şi vorbea despre registre duble. Acesta este acum preţul pe care ţara noastră îl plăteşte pentru declaraţiile nesăbuite.
Mai departe, Forin Cîţu, ministrul de Finanţe, şi premierul Ludovic Orban au declarat şi că deficitul va fi de peste 4%, nu 3%, fără să încerce să îl diminueze. Cîţu a recunoscut ulterior că ar fi putut ţine deficitul la 3%, dar nu a vrut.
Aceşti oameni trebuie să înţeleagă că astfel de declaraţii fac rău României şi duc ţara în zona în care va fi considerată nesigură pentru investiţii străine. Mai mult, vor lua împrumuturi la dobânzi tot mai mari şi pe termen tot mai scurt.
În al doilea rând, nu numai declaraţiile sunt problemele celor doi, cât mai ales ceea ce fac. La doar câteva zile după ce Parlamentul a eliminat supra-acciza la carburanţi, la cererea PNL şi în pofida atenţionărilor PSD că această măsură va diminua sever veniturile bugetare fără a scădea preţurile la pompă, Guvernul PNL s-a răzgândit şi vrea creşterea accizelor pe motiv că sunt prea mici în comparaţie cu Uniunea Europeană. Astfel, carburanţii se scumpesc.
Iohannis şi PNL trebuie să înţeleagă că toate derapajele şi aberaţiile lui Florin Cîţu produc pagube uriaşe, care sunt decontate din buzunarele românilor care plătesc taxe şi impozite.
Pentru prima dată de când România este stat membru NATO şi UE, Guvernul acestei ţări joacă bugetul la ruleta politică şi foloseşte procedura angajării răspunderii Executivului pentru acest proiect de lege. Şi asta din partea acelor partide care aveau tupeul să critice Ordonanţele de Urgenţă ale PSD ca fiind abuzive! Bugetul trebuie discutat în Parlament, chiar dacă se trece în pas alert. Angajarea răspunderii Guvernului pe bugetul de stat şi bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2020 impune, practic, bugetul în forma în care îl vor PNL şi aliaţii săi şi face imposibilă depunerea de amendamente şi corectarea eventualelor derapaje sociale sau economice din bugetul pe anul viitor, cum a fost, de curând, derapajul cu acciza carburanţilor, care în loc să scadă, a crescut.
Acest mod de a face politică al PNL îmi aduce aminte de vorbele unei foste deputate PD (PD care a fuzionat, mai apoi cu PNL): „Ciocu’ mic, noi suntem la putere!“.

Deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara

2 comentarii la „Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor: Guvernul Orban şi cadoul lui otrăvit pentru români”

  1. cata viziune!!!
    ca si cu pensiile speciale.nici nu mai stiu care sunt cei mai mari nesimtiti…

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.