Comuna Băcia – un pas înainte spre introducerea canalizării la Totia

După ce Consiliul Judeţean a găsit soluţia pentru ca şi satele depopulate să beneficieze de obţinerea de finanţare europeană pentru modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată, administraţiile locale lucrează la întocmirea documentaţiei tehnice a proiectului. Cererile de finanţare trebuie depuse la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Timişoara, termenul limită fiind 30 octombrie.
În acest sens, Primăria comunei Băcia face toate demersurile necesare pentru a obţine fonduri în vederea realizării infrastructurii pentru apă uzată în Totia, documentaţia fiind aproape gata. „Localitatea Totia este singura din comună care nu are canalizare, de aceea dorim să rezolvăm şi aici această problemă. Am avut o discuţie cu proiectantul. Atât studiul de fezabilitate cât şi proiectul tehnic sunt aproape finalizate, urmând ca până la sfârşitul săptămânii viitoare să fie depusă documentaţia“, declară Florin Alba (foto), primarul comunei Băcia.
Odată cu realizarea infrastructurii pentru apă uzată în satul Totia sunt necesare şi lucrări la staţia de epurare de la Tâmpa. În prezent, aceasta nu are capacitatea necesară pentru a prelua şi cantitatea de apă uzată care ar veni de la Totia. „Este un proiect mai amplu, deoarece am vrea să introducem şi staţia de epurare de la Tâmpa. Acolo vor fi necesare unele modificări. Probabil, se va face o retehnologizare, pentru a putea prelua şi cantitatea care urmează să vină de la Totia, ceea ce nu ar fi posibil în momentul de faţă“, afirmă Florin Alba. (A. Brandisz)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

3 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

3 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

3 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

3 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

3 ore ago