Competiţiile naţionale de baschet, în prag de anulare?

7 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

În condiţiile în care baschetul românesc nu beneficiază de puterea financiară şi infrastructura necesară pentru reluarea campionatului naţional, posibilitatea ca prima ligă (masculină şi feminină) să se reia este mică. Oricum, decizia va reveni Federaţiei Române de Baschet în urma dialogului pe care forul şi l-a propus să-l aibă cu reprezentanţii cluburilor din Liga Naţională, dar se întrevede ca sezonul 2019-2020 să fie anulat.

Din 16 martie, când a intrat în vigoare starea de urgenţă în România, s-au scurs aproape două luni, vreme în care cei mai mulţi jucători străini au plecat în ţările de unde provin. Din 15 mai, odată cu instituirea stării de alertă, normele de conduită socială vor genera un mod de viaţă mai relaxat, astfel că baschetbaliştii profesionişti şi-ar putea începe pregătirea centralizată.
Întrebat despre şansele ca cele două ligi naţionale să fie reluate de unde au fost suspendate, Horia Păun, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, a răspuns că „e greu de crezut că putem face acest lucru atât timp cât înainte de cantonament jucătorii trebuie să stea în izolare. Condiţiile sunt destul de stricte (…). Calendarul nostru şi contractele din baschetul românesc la nivel de seniori sunt până la finalul lunii mai. Urmează să avem nişte discuţii cu reprezentanţii cluburilor, dar, la ultima întâlnire, marea majoritate şi-a manifestat dorinţa de a încheia, pentru că mulţi şi-au trimis sportivii acasă”. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Europenele de înot de la Budapesta, amânate pentru anul viitor

Federaţia Europeană de Nataţie a decis să amâne pentru anul viitor, Campionatele Europene de înot pentru seniori de la Budapesta.

Simulator de vâslit nou la LPS Cetate Deva

Bucurie mare la secţia de kaiac-canoe a LPS Cetate Deva, după ce, cu eforturi deosebite, recent, unitatea sportivă a primit...

Gimnastică. Federaţia caută soluţii pentru repornirea activităţii

Condiţiile anunţate marţi de ministrul Ionuţ Stroe pentru reluarea activităţii sportive dau destule bătăi de cap preşedinţilor de federaţii din...

Închide