Categories: Actualitate

Comisie pentru cazul copilului cu Sindrom Down

Carmen Cosman

Reprezentanţii mai multor instituţii s-au întâlnit, ieri, la Şcoala Generală nr. 4 din Vulcan, acolo unde învaţă băieţelul de 7 ani, care suferă de Sindromul Down şi a cărui mamă a reclamat că băiatul şi ea sunt supuşi la grave abuzuri.

„Şcoala nu l-a abuzat”
Reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara, Inspectoratului Şcolar Judeţean, psihologi, dar şi reprezentanţi ai Şcolii Generale nr. 4 din Vulcan au analizat ieri, împreună cu mama copilului, problema elevului de 7 ani, care suferă de Sindromul Down şi au stabilit punctual paşii care trebuie urmaţi, aşa încât să nu mai apară nici un fel de problemă. Copilul a fost înscris la o şcoală de masă, având toate avizele necesare, însă au apărut tot felul de probleme şi acuze.
„Şcoala nu l-a abuzat în nici un fel. Noi am încercat să facem tot ceea ce este mai bine pentru acest copil. Doamna probabil este supra-solicitată pe problemele pe care le are şi, din acest motiv, a interpretat altfel discuţiile pe care le-am purtat”, a declarat, la finalul întâlnirii, directorul unităţii de învăţământ, Ecaterina Ilieş.

Conlucrare comună, pornită de la zero      
Practic, săptămâna trecută a avut loc o nouă discuţie între cadrele didactice şi mama copilului. Din cauza bolii de care suferă, micuţul – spune directorul instituţiei de învăţământ – nu se poate concentra mai mult de 15 minute. „Când se plictisea, devenea agresiv cu colegii lui. I-am cerut mamei să încerce să rezolve această problemă şi, probabil, a înţeles greşit”, a mai spus sursa citată anterior. Este adevărat, însă, că alţi părinţi nu au înţeles situaţia specială a elevului de clasa I, însă, directorul Şcolii Generale nr. 4 spune că şcoala nu are nici o legătură cu aceste atitudini. Acum, s-a decis să se meargă mai departe şi s-au stabilit punctual responsabilităţi, atât pentru reprezentanţii unităţii de învăţământ, cât şi pentru mama copilului, iar conlucrarea s-a luat, din nou, de la zero.
Reamintim că acest caz a fost semnalat de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD), care au reclamat că băieţelul în vârstă de 7 ani şi mama acestuia sunt supuşi unor presiuni teribile pentru retragerea copilului din şcoala în care învaţă ca elev în clasa I, din cauză că băieţelul are Sindrom Down.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

o zi ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

o zi ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

o zi ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

o zi ago