Categories: Info IT

Comisia Europeană – măsurarea vitezei de Internet

Sebastian Mezei

Comisia Europeană şi compania britanică SamKnows, specializată în măsurarea vitezei broadband, intenţionează să ofere CE statistici precise şi de încredere, cu privire la performanţa conexiunilor broadband din întreaga Europă.
Astfel, a fost lansat un studiu în toate cele 27 de state membre a UE, pentru a confirma vitezele reale furnizate consumatorilor de Internet.
Studiul va măsura vitezele în bandă largă, prin distribuirea către voluntari a unui dispozitiv care se instalează la conexiunea de Internet a acestora. Pentru a obţine date statistice cât mai reprezentative, studiul necesită peste 100.000 de voluntari, din care 3.000 în România.
Voluntarii vor primi un dispozitiv de măsurare a conexiunii broadband, construit special în acest scop şi care poate fi conectat la modemul/routerul existent. Acesta se numeşte SamKnows Whitebox.
Dacă doriţi să deveniţi voluntar în acest proiect, trebuie să completaţi formularul de pe site-ul Sam Knows, aflat la adresa: www.samknows.eu/index.php/ro.
La nivelul României, există peste 1.000 de furnizori de Internet, care începând cu 25 februarie 2012, au obligaţia să includă în contractele încheiate cu utilizatorii finali, o serie de clauze noi, printre care: limitarea vitezei de transfer, după atingerea unui anumit volum al traficului, restricţionarea accesului către anumite site-uri sau aplicaţii de pe Internet, viteza nominală/maximă de transfer a datelor, viteza minimă garantată, dacă este cazul, întârzierea şi variaţia întârzierii de transfer, rata pierderii de pachete, termenul de la care va începe furnizarea accesului la Internet, exprimat în zile calendaristice, precum şi termenele de remediere a deranjamentelor şi de soluţionare a reclamaţiilor utilizatorilor, exprimate în ore etc.

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

o oră ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

18 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

18 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

18 ore ago