Categories: ActualitateFlash

Comisia de eliberare din penitenciar a spus pas!

Sorina Popa

Ieri, şase membri din Dosarul „Spumă şi Bibanu” s-au aflat în faţa Comisiei de eliberare de la Penitenciarul Bârcea Mare, dar speranţele lor de a scăpa rapid din puşcărie s-au dovedit deşarte. Astfel, fostul şef al Poliţiei municipiului Deva, Ioan David, Adrian Ionuţ Dubar, Marian Diaconu şi Marius Brelian vor trebui să revină în faţa acestei comisii peste două luni.

Prea scurt timpul pentru reabilitare

Motivul pentru care membrii comisiei nu au fost de acord să propună instanţei eliberarea lor condiţionată a fost că nu a existat timp suficient de reabilitare, membrii grupului fiind reîncarceraţi doar de câteva zile. Cei patru vor compărea, din nou, pe 28 mai, în faţa Comisiei de eliberare condiţionată de la penitenciarul de lângă Deva, unde îşi ispăşesc pedepsele. Un al cincilea membru din grupul celor care s-au prezentat în faţa comisiei amintite, Bogdănel Niţu, va trebui să mai aştepte patru luni, ca să poată reveni la comisie. Asta, pentru că Niţu are două rapoarte de pedepsire şi este recidivist, el executând deja patru ani şi patru luni de închisoare. Ca atare, mai are patru luni până la termenul la care îşi ispăşeşte în totalitate pedeapsa dată. De asemenea, şi Victor Surlaşiu va reveni peste patru luni la comisie, deoarece are o amendă penală la activ. Deciziile Comisiei de eliberare pot fi contestate în instanţă.
Restul membrilor din dosarul „Spumă şi Bibanu” vor încerca să sensibilizeze comisia de eliberare peste o lună şi jumătate, cu excepţia lui Florin Podea, care se va prezenta peste trei luni, şi a lui George Igna şi Florin Pasc, care mai trebuie să aştepte pentru asta încă 10 luni.
Reamintim că după aproape 10 ani de la trimiterea în judecată în stare de arest – majoritatea dintre ei fiind încarceraţi aproximativ trei ani, după care au fost eliberaţi, procesul derulându-se cu aceştia în stare de libertate –  cei mai mulţi dintre inculpaţii din dosarul „Spumă şi Bibanu” au fost reîncarceraţi săptămâna trecută, în urma sentinţei definitive şi irevocabile date de instanţa supremă.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

21 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

21 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

21 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

21 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

21 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

21 de ore ago