Comisarul de Mediu prins cu şpagă, condamnat în prima instanţă

03voichita-joian-3Natalia Bumbac

Tribunalul Hunedoara a dat sentinţa în dosarul comisarului de la Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean (GNM – CJ) Hunedoara, Voichiţa Joian (foto), acuzată de luare de mită.

Pronunţarea în acest caz s-a făcut la primul termen de judecată. Astfel, Voichiţa Joian a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare cu termen de supraveghere tot de trei ani. Prin aceeaşi sentinţă, comisarului de Mediu i s-a interzis pe o perioadă de cinci ani exercitarea anumitor drepturi civile, printre care dreptul de a fi ales într-o funcţie publică, sau de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. De asemenea, Joian nu va avea voie să revină pe funcţia în exerciţiul căreia a luat mită. Odată cu pronunţarea sentinţei, Tribunalul Hunedoara a dispus punerea în libertate de îndată a comisarului de Mediu, aceasta fiind arestată de la începutul lunii iunie, după ce oamenii legii ar fi prins-o în flagrant luând mită de la un afacerist din judeţ. Hotărârea dată de tribunal nu este definitivă, împotriva acesteia se poate depune apel.
Potrivit procurorilor DNA, în 30 mai, Voichiţa Joian, în calitate de comisar de Mediu, a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale din judeţ suma de 1.000 de lei. Aceasta a cerut suma de bani de la afacerist pentru că în urma unui control efectuat în 3 februarie 2016 la firma sa, l-a „iertat” şi nu i-a aplicat nici o sancţiune. Cei doi au stabilit o întâlnire, doar că înainte de asta, afaceristul a denunţat-o la DNA, organizându-i un flagrant. În 1 iunie, femeia a fost săltată de procurorii anticorupţie, având asupra sa suma de 1.000 de lei, bani pe care i-a primit de la denunţător, respectiv afaceristul hunedorean. Voichiţa Joian a fost dusă la Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă, măsură care a fost menţinută de instanţă pe perioada judecării dosarului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare