Categories: EvenimentFlash

Comerciant clandestin, la umbra caschetei de poliţist

Carmen Cosman

Un poliţist din Haţeg scotea bani frumoşi din dezmembrări auto, în ciuda faptului că încălca flagrant Statutul Poliţistului. A fost demascat, însă, iar acum trebuie să răspundă cel puţin disciplinar.
A postat anunţurile pe Internet
Doinel Opruţ (foto), în vârstă de 27 de ani, angajat al Poliţiei Rutiere, nu şi-a ascuns nici un moment activitatea şi a postat chiar pe site-urile de specialitate, anunţuri privitoare la piesele de maşini pe care le scotea la vânzare, unde preciza şi numărul său de telefon. Aşa a ajuns să fie contactat de un jurnalist hunedorean, care s-a dat drept cumpărător şi a stabilit o întâlnire cu poliţistul – comerciant, dar, în acelaşi timp, a anunţat şi organele competente. În discuţiile cu falsul client, poliţistul a negociat atât tarifele percepute şi a stabilit şi locul de întâlnire pentru livrarea pieselor, e drept, cu costuri suplimentare pentru decontarea transportului.
Livra piesele la domiciliul clientului
„Spuneţi-mi ce vă interesează pe dumneavoastră, că îmi e mai uşor”, susţine la un moment dat poliţistul din Haţeg în discuţia cu prezumtivul cumpărător, deşi iniţial, anunţa că are de vânzare doar un far şi lămpi. Aşa s-a ajuns să aducă, de la Haţeg la Petroşani, şi elemente de caroserie auto pentru un autoturism Alfa Romeo, totul pentru 1.000 de lei, la care se mai adăugau banii de drum şi „o pizza”, pentru efort. Comerciantul în uniformă era, însă, gata – gata să vândă şi o capotă de Opel Corsa. „Eu nu mai am, dar o să vorbesc cu nişte prieteni, să văd dacă mai au ei ceva”, spune bărbatul. O posibilă dovadă că poliţistul nu este novice în domeniu şi nici la prima afacere de acest gen, chiar dacă reprezentanţii IPJ Hunedoara susţin că „din primele verificări, se pare că piesele de caroserie pe care omul legii urma să le vândă provin de la un autoturism Alfa Romeo aparţinând unui prieten al acestuia”.
A fost chemată poliţia
La sesizarea „cumpărătorului”, la faţa locului a venit o echipă operativă, care a depistat autoturismul marca VW Golf, condus de poliţistul din Haţeg, în vârstă de 27 de ani. În portbagajul autoturismului, oamenii legii au găsit şi elementele de caroserie auto, provenind de la un autoturism Alfa Romeo, care au fost ridicate în vederea efectuării de cercetări, asta, pentru că poliţistul nu deţinea asupra sa documente privind provenienţa pieselor auto. „În temeiul sesizării jurnalistului, în cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările urmând a fi continuate de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Din primele verificări, se pare că piesele de caroserie pe care poliţistul urma să le vândă provin de la un autoturism Alfa Romeo aparţinând unui prieten, care nu a fost declarat furat”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Totodată, conducerea IPJ a dispus efectuarea unei anchete interne, pentru a stabili dacă Doinel Opruţ a săvârşit vreo abatere disciplinară.
Conform art. 45 din Statutul Poliţistului, „poliţistului îi este interzis să efectueze, direct sau prin persoane interpuse, activităţi de comerţ”.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Acuma nu ii mai hot de piese furate. Ce nu are voie sa isi vanda cartofi si ceapa din gradina si asta ii comert! El nu are nici un contract ca efectueaza comert,asa ca poate sa isi vanda si telefonul postat pe internet sau alte obiecte legale.

  • De la hot si traficant de piese auto, la comerciant, ii o mare mare diferente. Cum puteti face hot si traficant un om fara motive! Stim ca traim intr-o tara de nimica si incercam sa dovedim din ce in ce mai mult, nu ne lasam, sa ne aratam prostia. Nu stiu cum mai suporta pamantul astfel de oameni.

  • Cati bani poate sa scoata de pe voi ca la-ti facut traficant si hot. Mai ales ca are si o functie publica si l-ati facut hot de masini furate fara motiv. Comerciant egal cu zero! Ati puso rau de tot daca ii baiat destept,mai ales ca era in timpul liber si la-ti patat ca (Comerciantul în uniformă). Proverbul spus (aicea nu mere cu povesti)

  • ART. 43

    Poliţistului îi este interzis, în orice împrejurare:

    ART. 45

    (1) Poliţistului îi este interzis:

    ART. 57

    Constituie abateri disciplinare, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni, următoarele fapte săvârşite de poliţist, comise cu vinovăţie:

    a) comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei;

    b) neglijenţa manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege;

    c) întârzierea repetată sau nejustificată a soluţionării lucrărilor;

    d) depăşirea atribuţiilor de serviciu ori lipsa de solicitudine în relaţiile cu cetăţenii;

    e) absenţa nemotivată ori întârzierea repetată de la serviciu;

    f) producerea de pagube materiale unităţii din care face parte sau patrimoniului Ministerului Administraţiei şi Internelor;

    g) încălcarea normelor privind confidenţialitatea activităţii desfăşurate;

    h) nerespectarea prevederilor jurământului de credinţă;

    i) imixtiunea ilegală în activitatea altui poliţist;

    j) intervenţia pentru influenţarea soluţionării unor cereri privind satisfacerea intereselor oricărei persoane;

    k) încălcarea prevederilor referitoare la îndatoriri, incompatibilităţi, conflicte de interese şi interdicţiile stabilite prin lege.

    Ati gresist articolele pe baza disciplinara, cititi art.57. Dupa cum se vede nu a comis nici o infractiune.

  • inca un material fara valoare! pe zi ce trece tot mai multe dezinformari si materiale slabe. chiar nu mai aveti jurnalisti???

  • Mi-e foame de bani,mi-e foame de bani!
    Cam asa suna in cazul domnului politist Doinel Oprut

  • sunteţi nişte incompetenţi voi ăştia de la mesagerulhunedorean acest om deţinea autoturismul Alfa Romeo are acte pe numele lui dar voi nu aţi avut ce să faceţi. E un om de milioane si nu este un hoţ şi un traficant aşa cum îl numiţi voi. Vedeţi-vă de treabă! M-aş bucura să ia bani de pe voi pt că e un om cunoscut şi voi l-aţi făcut de ruşine cu tâmpeniile voastre. Întâi informaţi-vă şi după aceea publicaţi articole

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

16 ore ago