Categories: Comunitate

Colegiul din Geoagiu, pe drumul cel bun

Magdalena Şerban

Cu un grad de promovabilitate a Bacalaureatului de 43 la sută, Colegiul Tehnic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu s-a situat în acest an pe locul secund în rândul liceelor tehnologice din judeţ. Saltul făcut faţă de 2012, când abia s-a atins pragul de 20 la sută în ceea ce priveşte elevii care au trecut examenul de maturitate, este unul considerabil.

Subiecte diferenţiate
„A fost pentru prima dată când s-au dat subiecte diferenţiate elevilor din liceele tehnologice. Orice tânăr vine la o şcoală de profil, pentru că-l interesează o meserie. Prin urmare, de ce l-ar interesa matematica, de exemplu, dacă el doreşte să devină tehnician veterinar. Nu era corect să fi primit acelaşi subiect la matematică precum colegii lui din liceele teoretice. În general, în cazul nostru, vorbim de un segment al celor care sunt mai orientaţi către partea practică, decât către cea teoretică. Însă, asta nu înseamnă că nu avem şi copii de 10, chiar olimpici de nivel naţional. Mai apoi, e şi o chestiune de mentalitate ce trebuie schimbată. Bacalaureatul nu este un examen obligatoriu, ci este necesar pentru a putea accede la studii superioare. Cine vrea să treacă la o treaptă superioară, strânge din dinţi şi învaţă, indiferent unde urmează cursurile”, subliniază prof. Teodora Cismaşiu (foto), directorul Colegiului Tehnic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu. Potrivit ei, dacă acest sistem diferenţiat de bacalaureat nu-i va permite elevului să acceadă la universitate, apare o problemă ce trebuie gândită de către legiuitori, sub toate formele.

Un merit colectiv
Pe de altă parte, evoluţia lucrurilor are un preţ. „Consider că greul abia acum vine, când trebuie să menţinem sus ştacheta. Aceste rezultate le avem datorită colectivului bun de profesori. De asemenea, au început şi elevii să realizeze că nu se poate oricum, ci trebuie să înveţi, dacă vrei roade. Mai pot spune că în anul şcolar încheiat, am derulat patru proiecte europene şi totodată, am dat un olimpic naţional. Sebastian Ştefan Helju din clasa a XI-a B, a luat locul I la Olimpiada susţinută la Disciplinele din aria curriculară „Tehnologii“ – Faza naţională, Profilul „Resurse naturale şi Protecţia mediului“, domeniul „Agricultură“. Deci, lucrurile se mişcă în sensul bun”, a mai arătat directoarea Colegiului Tehnic Agricol din Geoagiu.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

14 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

„PCR”-ul (pile, relații, cunoștințe) merge și la privat, nu doar la insti­tuțiile de bugetari. Do­vada…

23 de ore ago

Bulina albă

Marcel Dobrică, antrenor emerit din Petrila Pentru că elevii săi au obținut titlul de vicecampioni…

23 de ore ago

Bulina neagră

Costel Cîrcel, recidivist din Petroșani Pentru că este un pericol social după cum au decis…

23 de ore ago

Primarii-fotbaliști din țară, vicecampioni europeni. Primarul din Crișcior, singurul edil din județ participant la Campionatul european

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale,…

23 de ore ago

Tupeu de hoț! A jefuit o locuință în timp ce proprietarul dormea

Autorul infracțiunii era prieten cu copiii păgubitului și știa că are în casă bunuri care…

23 de ore ago