Colecţie de medalii la atletism

Ciprian Marinuţ

Atletele de la CSS Hunedoara au fost rapide, agile şi rezistente, cucerind patru medalii, la Campionatele Naţionale ale Copiilor, desfăşurate la finalul săptămânii, la Bucureşti. Petrina Pivniceru, Andrada Gheaţă şi Sarah Scurtu au urcat pe podium în probele de viteză şi triatlon. Alte cinci atlete ale clubului de pe Cerna au obţinut două trofee la Campionatul Naţional de Marş de la Reşiţa, desfăşurat la finalul lunii martie.

O vitezistă, două triatloniste, patru trofee
Petrina Pivniceru a devenit campioană naţională categoria copile II (născute 2004-2005) în probele de 50 de metri viteză şi 200 de metri. Sportiva antrenată de Florin Bucur şi Cozmin Amzuleanu s-a impus cu o performanţă excepţională de 7.21 secunde la 50 de metri şi la o diferenţă de o singură sutime la 200 de metri. În cursa de 50 de metri, atleta de la CSS Hunedoara a fost urmată de Jennifer Ştefania Dossey (CSA Steaua Bucureşti) cu 7.36 secunde şi Alexia Himceac (Atletic Club Iacris Bucureşti) cu 7.38 secunde. În proba de 200 de metri, hunedoreanca a încheiat cursa cu timpul de 29.07 secunde şi le-a devansat pe Alexia Himceac (Atletic Club Iacris Bucureşti) cu 29.08 şi Elena Şerban (CSM Piteşti) cu 30.43. „Timpul de 7.21 reuşit de Petrina în cursa de 50 de metri este unul excelent la această categorie de vârstă. Din păcate, la acest nivel nu se ţin statistici, astfel că nu se ştie dacă este un record naţional sau nu”, a afirmat antrenorul Florin Bucur.
Andrada Gheaţă a acumulat 1.506 puncte după cele trei probe de la triatlon (50 de metri, lungime şi 800 de metri) şi a cucerit medalia de aur a probei la categoria copile II (născute 2004-2005). Hunedoreanca a fost urmată în clasament de Denisa Stratula (LPS Botoşani) cu 1.295 puncte şi Alessandra Oancea (CSS Slobozia) cu 1.254 puncte. În fine, Sarah Scurtu a avut un finiş slab în proba de rezistenţă (800 de metri) şi a încheiat pe locul trei concursul de triatlon la categoria copile I (născute 2002-2003), deşi era pe locul doi după probele de viteză (50 de metrti) şi săritura în lungime. Sarah a acumulat 1.672 de puncte şi a fost devansată în clasament de Miruna Pricop (CSS Lugoj) cu 1.723 puncte şi Oana Velea (Ceahlăul Piatra Neamţ). „Andrada şi Sarah erau favorite ale probei de triatlon la categoriile lor de vârstă. Andrada a reuşit să îşi demonstreze supremaţia, în vreme ce Sarah a pierdut puncte preţioase în cursa de rezistenţă şi a obţinut doar medalia de bronz”, a precizat antrenorul Florin Bucur.

Două medalii la echipe
Alte cinci atlete ale clubului de pe Cerna au urcat pe podium la Campionatul Naţional de Marş desfăşurat la Reşiţa, în perioada 29-30 martie. Alexandra Maier, care are dublă legitimare cu CSM Oneşti, a obţinut medalia de aur cu echipa acestui club în proba de cinci kilometri de la categoria junioarelor II. Echipa CSM Oneşti a fost urmată în clasament de LPS Botoşani şi Unirea Alba Iulia. În plus, echipa CSS Hunedoara, formată din Ana Maria Bolohan, Lavinia Fedeleş, Antonia Leoca şi Iulia Ciobanu a cucerit medalia de argint la categoria copile I (născute 2003-2004), în care s-a alergat pe distanţa de un kilometru. Echipa CSS Hunedoara este antrenată de Florin Bucur şi Marieta Ilcu şi a fost devansată în clasamentul final de LPS Botoşani, în vreme ce locul trei a fost ocupat de LPS Vaslui.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.