Sport

CNS „Cetate” Deva vrea medalii la majorete

Ciprian Marinuţ

Patru sportive de la şcoala de sport a campionilor, antrenate de Mihaela Jecherean, îşi vor etala măiestria, cu obiectivul de a fi pe podium la Cupa Naţională de Majorete  MBTA România 2010, care va avea loc mâine şi duminică la Arad.

Campionat de sport şi artă
Alina Bordeanu (senioară, cls. a XI-a), Daiana Velcean, Nikoletta Sabo şi Alexandra Eftenoiu (junioare, cls. VI-VII) şi-au câştigat dreptul de a concura la etapa finală a Campionatului Naţional de Majorete, după ce s-au clasat pe podium, în luna mai, la concursul zonei Transilvania. Cele patru practicante ale gimnasticii aerobice au devenit majorete la iniţiativa antrenoarei Mihaela Jecherean, iar acum, îşi doresc medalii naţionale, pentru a onora blazonul şcolii campionilor. „Noi am început pregătirea ca majorete abia la finalul anului 2009, când acest sport a fost recunoscut oficial în România. Acum, fetele sunt la un nivel destul de bun şi au şanse la medalii naţionale, deşi vor avea adversare de la cluburi care practică de mai mult timp decât ele acest nou sport. Fiind gimnaste, stau bine la tehnică, la coregrafie şi costume şi au avut de recuperat doar la măiestria mânuirii bastonului, pompoanelor sau a altor accesorii. Exerciţiile de majorete sunt la graniţa dintre sport şi artă şi combină, din punct de vedere tehnic, elemente din gimnastica artistică, aerobică şi ritmică”, a spus antrenoarea Mihaela Jecherean.

Elemente tehnice impuse
În competiţiile de majorete contează tehnica de execuţie, coregrafia şi eleganţa, dar puncte importante aduc şi sincronizarea sau gradul de inventivitate al exerciţiilor. Majoretele de la „Cetate” Deva au pregătit pentru Cupa Naţională de la Arad, exerciţii ce îmbină dificultatea tehnică şi imaginaţia debordantă. „Atât în probele de simplu, de duo sau de grup, sunt numeroase elemente tehnice impuse, dar există şi o mare libertate coregrafică. Conceperea exerciţiilor a fost o adevărată probă de imaginaţie. Alina Bordeanu şi Daiana Velcean vor prezenta în proba de duo un exerciţiu numit Dansul focului. Nikoletta Sabo va fi personajul Stefania din desenele animate Orăşelul leneş şi va avea ca accesorii coarda, mingea, o poşetă, un skate-board şi un fluture. În proba struting X, toate cele patru sportive au de urmat un traseu impus în formă de X, care solicită prin elementele impuse echilibrul, mobilitatea, coordonarea sau detenta”, a apus Mihaela Jecherean.
În cadrul Cupei Naţionale organizate la Arad, sportivele de la Cetate vor avea adversare de la peste 12 cluburi din ţară. Cele 12 medalii cucerite la etapa zonei Transilvania şi valoarea şcolii de gimnastică de la Deva le îndreptăţesc să spere că vor fi pe podium în cât mai multe probe.

2 comentarii la „CNS „Cetate” Deva vrea medalii la majorete

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura