Cine a greşit la drumul către Sarmizegetusa Regia?

18 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Ieri s-a derulat un nou termen în dosarul de la Curtea de Apel Alba Iulia privind cererea Consiliului Judeţean Hunedoara de anulare a unui act administrativ al Ministerului Dezvoltării Regionale.

A cerut anularea actului în instanţă
Ministerul respectiv a stabilit, în cazul reabilitării Drumului Judeţean 705A, care duce la cetatea Sarmizegetusa Regia, o corecţie de aproape 2 milioane de lei. Adică, potrivit reprezentanţilor ministerului, CJ Hunedoara a plătit suma de 2 milioane de lei constructorului, deşi lucrările erau considerate neeligibile. Din acest motiv, administraţia judeţeană a solicitat anularea actului administrativ cu pricina în instanţă. Ieri a avut loc un nou termen la Curtea de Apel Alba Iulia, dar a fost amânat pentru 20 mai 2019, din cauză că a lipsit raportul de expertiză judiciară în specialitatea construcţii.

I-a plătit constructorului
Potrivit lui Daniel Dan, secretarul judeţului Hunedoara, ministerul de resort a făcut corecţia respectivă, pentru că a considerat că este vorba de o lucrare neeligibilă şi că nu a fost respectat proiectul tehnic, folosindu-se piatră de râu, şi nu piatră din carieră la reabilitarea drumului cu pricina. CJ Hunedoara a chemat în garanţie în acest proces pe SC Trans Construct Import Export SRL, constructorul, pe SC Procad SRL, proiectant şi pe Obermeyer proiectare Bucureşti SRL, care a asigurat dirigenţia de şantier pentru reabilitarea drumului către Sarmizegetusa Regia. Judecata este pe fond, în prezent. Ceea ce se încearcă acum este să se demonstreze că şi utilizarea pietrei de râu în lucrare a fost OK, iar CJ Hunedoara să poată să primească banii, două milioane de lei, pe care i-a plătit constructorului, dar pe care nu i-a recuperat de la Ministerul Dezvoltării.
Tot legat de investiţia respectivă, la DNA există un dosar în care sunt implicaţi constructorul şi dirigintele de şantier, dosar aflat în faza de urmărire penală. DJ 705A a fost reabilitat cu bani europeni, 18 kilometri, cu nouă milioane de euro. Drumul s-a surpat la doi ani de la inaugurarea cu mare tam-tam.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul Devei, Florin Oancea: Împreună, să schimbăm faţa oraşului în care trăim!

Un număr de 17 proiecte dintre cele 25 înscrise în programul de bugetare participativă desfăşurat de Primăria municipiului Deva au...

”Electricianul” a mai făcut două victime

Dacă la Petroşani a lăsat o pensionară fără 8.100 de lei, de această dată a lovit în municipiul Hunedoara. A...

Tânăr fără permis, urmărit din Simeria până în Deva

Un tânăr de 18 ani a fost observat la volanul unei dube pe Strada 1 Decembrie, de un echipaj de...

Închide