Categories: Actualitate

Cinci paşi pentru a adopta un câine

Loredana Goangă

Sute de animale stau închise în adăposturi, iar de cele mai multe ori, cei care au grijă de ele se uită, neputincioşi, cum acestea nu au ce să mănânce sau primesc hrană, cât pentru a se afla la limita supravieţuirii. Salvarea lor poate să vină din partea celor care au suflet mare şi decid să adopte un patruped.
Procesul în care un câine ajunge din cuşca de la adăpost, în casa unui iubitor de animale este unul simplu şi la îndemâna majorităţii. Toţi cei care parcurg cei cinci paşi ai unei adopţii se pot bucura la final de compania şi loialitatea celui mai bun prieten al omului. Pentru început, doritorii trebuie să vină la unul dintre adăposturile din judeţ şi să îşi aleagă animalul preferat, după care să facă dovada că îl pot întreţine. Aici, de obicei, este vorba de o declaraţie pe propria răspundere, unde adoptatorii îşi asumă responsabilitatea că vor avea grijă de câine aşa cum trebuie. După ce primii doi paşi sunt parcurşi, animalul mai rămâne câteva zile în adăpost, unde va fi pregătit pentru următoarea etapă a vieţii sale, şi anume, pentru a fi dat spre adopţie, printre altele fiind şi sterilizat. Penultimul pas reprezintă completarea unui formular tip, iar în final, căţelul poate fi luat acasă.
În prezent, situaţia nu este prea bună pentru animalele fără stăpân. Potrivit medicului veterinar Ciprian Hodor, directorul Serviciului judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân, înfiinţat de Consiliul Judeţean Hunedoara, în judeţul nostru sunt opt adăposturi pentru câinii fără stăpân. Aici, aproximativ 400 de animale aşteaptă zilnic pe cineva pentru a le lua acasă. Tot acesta ne-a mai spus că de la începutul lui 2014, şi până acum, au fost adoptaţi circa 22 de patrupezi.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

16 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

17 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

24 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

24 de ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

o zi ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

o zi ago