Categories: Sport

„Cinci aşi” de la CNS „Cetate” reprezintă România la FOTE

Ciprian Marinuţ

Două gimnaste, doi antrenori şi un atlet de la CNS „Cetate” Deva fac parte din Echipa Olimpică a României care va participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), a anunţat, sâmbătă, site-ul oficial al COSR. Competiţia va avea loc la Tbilisi, în Georgia, în perioada 26 iulie-1 august, iar cei 66 de sportivi tricolori vor participa la şase dintre cele nouă sporturi înscrise în programul FOTE, respectiv atletism, judo, gimnastică, înot, handbal (fete) şi tenis.

Speranţe la medalii
Ioana Crişan (foto) şi Olivia Cîmpian de la CNS „Cetate” Deva sunt liderele echipei de gimnastică a  României, din care mai face parte Andreea Ciuruşniuc de la CSA Steaua Bucureşti. Toate cele trei gimnaste care vor forma echipa feminină a României la FOTE sunt componente ale Lotului Naţional de Junioare de la Deva. Cele trei sportive au ocupat podiumul probei de individual compus la Campionatul Naţional pe echipe al junioarelor I şi II  (Nivel 3 şi 4), desfăşurat recent la Oneşti. Ele vor fi însoţite la competiţia din Georgia de antrenorii Liliana Cozma şi Florin Cotuţiu, ambii de la clubul din Deva.
Atletul Bogdan Sitoianu este campion naţional şi campion balcanic la triplusalt şi medaliat la nivel naţional în proba de săritura în lungime. Sportivul antrenat de Mihai Luca va reprezenta România în probele de săritura în lungime, triplusalt şi în cea de ştafetă 4×100 de metri. Toţi cei trei sportivi de la CNS „Cetate” Deva au performanţe valoroase la nivel internaţional şi au ca obiectiv clasarea pe podiumul competiţiei.

Format cu şase zile de concurs
În premieră în istoria acestei competiţii, la care şi-au anunţat prezenţa peste 3.800 de sportivi, din 50 de ţări, întrecerile se vor desfăşura timp de şase zile, după ce până acum durata FOTE a fost de cinci zile. Din delegaţia României, conform Chartei FOTE şi a regulamentelor tehnice de participare, vor face parte şi cinci arbitri (doi la handbal, doi la gimnastică şi unul la judo), selecţionaţi de federaţiile europene de specialitate, în baza unor criterii tehnice specifice de competenţă. Florin Mişcă, secretarul general adjunct al COSR, va fi şeful de misiune al României, iar Dragoş Tătaru va fi adjunct al şefului de misiune.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

2 zile ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

2 zile ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

2 zile ago