Cîmpeanu, „profet” şi în judeţul lui

Ciprian Marinuţ

Pilotul brădean Mihai Cîmpeanu (foto) a triumfat la ediţia a III-a a Cupei „Straja Lupeni”, singurul raliu de viteză pe traseu montan din judeţul Hunedoara. Pentru a-l depăşi pe Lucian Boroianu, care a concurat pe cea mai puternică maşină din competiţie, Cîmpeanu a fost ajutat de ploaia căzută în a doua manşă de concurs.

Vremea, a ţinut cu Câmpeanu

Rivali în lupta pentru medalii la grupa A în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, Mihai Cîmpeanu şi Lucian Boroianu s-au duelat pentru primul loc şi la Raliul „Straja – Lupeni”, desfăşurat sâmbătă în Valea Jiului, în competiţia naţională de Viteză pe Traseu Montan. Cu cea mai puternică maşină din concurs (Mitshubishi EVO 9), Boroianu a ocupat primul loc după prima manşă, la o diferenţă minimă de două zecimi de secundă. Cîmpeanu a reuşit să răstoarne situaţia în manşa secundă, când s-a „alergat” pe ploaie, fiind mai rapid cu aproape două secunde decât Boroianu.

„La jumătatea competiţiei, i-am spus lui Boroianu că îl voi depăşi, chiar cu riscul de a face maşina pachet sau a ieşi în decor, pentru că vroiam să câştig neapărat acasă. N-a fost nevoie însă să risc atât de mult, pentru că a început ploaia şi a anulat diferenţa de forţă dintre maşini. Când a contat doar măiestria pilotajului, l-am depăşit clar pe Boroianu şi am câştigat trofeul”, a spus brădeanul. Pe locurile următoare după Cîmpeanu şi Boroianu, în clasamentul general, s-au situat Adrian Moraru, Robert Macra şi Florin Crişan.

Vidican, lider la grupa H12

Un alt pilot din judeţul Hunedoara, deveanul Cosmin Vidican, a fost cel mai bun la grupa H12 şi a ocupat locul trei în clasamentul debutanţilor. Competiţia a fost organizată de Automobil Clubul Român – Filiala Hunedoara şi Clubul Sportiv Auto-Karting Hunedoara, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara şi al Primăriei Lupeni şi a aliniat la start 23 de piloţi licenţiaţi şi 22 de amatori. S-au acordat diplome, cupe şi medalii, dar şi premii în bani, însă numai primilor cinci din clasamentul general, astfel: locul 1- 350 lei, locul 2- 250 lei, locul 3- 150 lei, locul 4- 100 lei, locul 5- 50 lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.