Categories: Actualitate

Cimitir pentru animalele de companie

Sorina Popa

Aleşii locali din municipiul Hunedoara au aprobat ieri mai multe proiecte de hotărâre, printre care construcţia unui bloc de garsoniere şi un cimitir pentru animalele de companie, însă nu au fost de acord cu creşterea preţului apei potabile.

A picat la un vot diferenţă

Astfel, consilierii locali hunedoreni au fost de acord cu realizarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD), în vederea ridicării unui bloc de garsoniere, o iniţiativă privată. Blocul, cu patru etaje, va avea 20 de garsoniere.
Un alt proiect dezbătut şi aprobat în şedinţa de ieri a Consiliului Local Hunedoara a fost cel de construcţie a unui cimitir pentru animalele de companie. Şi de data asta, a fost vorba de o investiţie privată. Mai exact, persoana care deţine terenul pe care funcţionează cimitirul uman privat a solicitat aprobarea, pentru a realiza un asemenea amplasament, dar pentru animalele dragi. Cimitirul pentru animalele de companie se va întinde pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi şi va fi situat în Valea Seacă.
În schimb, când a venit vorba de creşterea preţului apei potabile şi a canalizării din municipiu, aleşii locali nu au fost de acord, proiectul respectiv fiind respins la un singur vot diferenţă. Asta, deşi consilierii hunedoreni au fost informaţi că această creştere de tarif la apa potabilă şi canalizare este necesară, deoarece Apa Prod a contractat un împrumut în urmă cu câţiva ani, pentru modernizarea reţelei de apă potabilă şi canalizare din Deva şi Hunedoara. La apa potabilă, s-a cerut ridicarea preţului de la 2,54 lei/mc la 2,81 lei/mc, iar la canalizare, de la 0,81 lei/mc la 1.04 lei/mc.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago