Categories: Actualitate

Chirurgul Virgiliu Cârlan, din Hunedoara – prins în flagrant în timp ce primea mită

Cristina Ghenea

Unul dintre cei mai cunoscuţi medici chirurgi din municipiul Hunedoara este anchetat pentru luare de mită, după ce a pretins şi primit suma de 500 de lei de la familia unui pacient, pe care l-a operat de apendicită.

Infracţiune sesizată prin TelVerde
Este vorba despre Virgiliu Cârlan, medic primar chirurg, cu o activitate de peste 20 de ani la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu“, din Hunedoara. Potrivit unui comunicat emis de Direcţia Generală Anticorupţie, doctorul a fost prins în flagrant în cursul zilei de vineri, după ce a pretins şi primit de la membrii familiei unei minore în vârstă de 15 ani, suma de 500 lei. „Flagrantul a fost organizat ca urmare a unui apel primit la linia gratuită anticorupţie. Astfel, la data de 18.10.2012., tatăl fetiţei a apelat linia TelVerde a D.G.A. şi a sesizat că fiica sa a fost internată la Spitalul Municipal Hunedoara, fiind suspectă de apendicită. După internare, medicul chirurg C.V. i-a spus străbunicului pacientei să se prezinte a doua zi la spital şi să aibă asupra sa suma de 400 – 500 lei, în caz că aceasta va fi supusă unei operaţii. În baza sesizării făcute, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, a fost înregistrat dosar penal“ – se arată în comunicatul respectiv.

Interdicţie de a părăsi ţara
În noaptea de joi spre vineri, fetiţa a fost operată de către doctorul Cârlan, iar apoi, ca urmare a denunţului, a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant. Cei 500 de lei, daţi medicului drept mită, au fost ridicaţi de oamenii legii în vederea continuării cercetărilor, iar doctorul a fost condus la Parchet, unde procurorul de caz a dispus, faţă de el, măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile. Managerul spitalului, doctorul Barna Bende, a declarat, vizavi de acest caz, că „este, într-adevăr, o chestie gravă, însă e treaba anchetatorilor să pronunţe un verdict în ceea ce priveşte vinovăţia sa. Din punct de vedere medical, a rezolvat cazul competent“.
Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, doctorul acuzat de luare de mită a declarat că nu are de făcut nici un comentariu pe marginea acestui subiect. Virgiliu Cârlan este medic primar chirurg şi îşi desfăşoară activitatea în Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu“, din Hunedoara, de peste 20 de ani.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Chirurgul Virgiliu Carlan mi-a operat fiul, mama si sotul .Nu mi-a conditionat in nici unul din cazuri actul medical.Este un mare chirurg si un mare om, mama mea este in viata datorita acestui OM ...cine a trecut prin astfel de momente cred ca intelege despre ce vorbesc ! Am fost la un pas de moarte dar am avut norocul sa-l intilnesc pe acest mare chirurg al Hunedoarei !
    Toata stima !
    Statul roman sa-i plateasca la nivelul pregatirii si performantei . ( a stat 6 ore in sala de operatie incercand sa-mi salveze mama ...si, a reusit ! )
    Capul sus Domnule Doctor, avem nevoie de mana d-voastra de chirurg !
    Unul din miile de supravietuitori care va respecta ...

  • Soacra mea a fost operata de catre dl. doctor Virgiliu Carlan. Nu a pretins nimic si s-a comportat exemplar atat ca om cat si ca medic.
    Tot respectul si recunostiinta!

  • Tatal meu a fost operat de catre doctorul Carlan. Acest doctor nu a pretins o taxa pentru operatie. Prin natura noastra umana facem gestul de a oferi o atentie atunci cand este vorba despre sanatatea noastra. Cred ca acest doctor a incomodat pe cineva si i s-a creat un scenariu.(nu stiu de ce as crede ca totul este politic). Nu cred ca cineva isi bate joc de cariera sa pentru 500 lei. Sa fim seriosi!!!!! Pacat ca tot oamenii de calitate patesc astfel de lucruri.

  • Un spital corupt de la pixul directorului pana la matura femeii de servici. In sectia de Reanimare au ajuns asistentele sa se santajeze intre ele unel practicand chiar si camataria in mod excesiv .Cand li se iveste ocazia mai produc si niscaiva bijuterii de pe cei care-si gasesc sfarsitul acolo. Sunt cazuri reale 100% si in curand sper sa se afle mai multe.

  • Nici fratelui meu nu i-a pretins nici o taxa pentru a-l opera desi i-a facut o interventie chirurgicala de apendicita destul de complicata.

  • Asa o fost nu ii mai luati apararea daca nu stiti, pentru ca nu ati fost acolo sa vedeti venea anestezista si mi-o repetat ca daca nu am banii nu pot fi operata...

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago