Chirurgul Virgiliu Cârlan, din Hunedoara – prins în flagrant în timp ce primea mită

Cristina Ghenea

Unul dintre cei mai cunoscuţi medici chirurgi din municipiul Hunedoara este anchetat pentru luare de mită, după ce a pretins şi primit suma de 500 de lei de la familia unui pacient, pe care l-a operat de apendicită.

Infracţiune sesizată prin TelVerde
Este vorba despre Virgiliu Cârlan, medic primar chirurg, cu o activitate de peste 20 de ani la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu“, din Hunedoara. Potrivit unui comunicat emis de Direcţia Generală Anticorupţie, doctorul a fost prins în flagrant în cursul zilei de vineri, după ce a pretins şi primit de la membrii familiei unei minore în vârstă de 15 ani, suma de 500 lei. „Flagrantul a fost organizat ca urmare a unui apel primit la linia gratuită anticorupţie. Astfel, la data de 18.10.2012., tatăl fetiţei a apelat linia TelVerde a D.G.A. şi a sesizat că fiica sa a fost internată la Spitalul Municipal Hunedoara, fiind suspectă de apendicită. După internare, medicul chirurg C.V. i-a spus străbunicului pacientei să se prezinte a doua zi la spital şi să aibă asupra sa suma de 400 – 500 lei, în caz că aceasta va fi supusă unei operaţii. În baza sesizării făcute, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, a fost înregistrat dosar penal“ – se arată în comunicatul respectiv.

Interdicţie de a părăsi ţara
În noaptea de joi spre vineri, fetiţa a fost operată de către doctorul Cârlan, iar apoi, ca urmare a denunţului, a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant. Cei 500 de lei, daţi medicului drept mită, au fost ridicaţi de oamenii legii în vederea continuării cercetărilor, iar doctorul a fost condus la Parchet, unde procurorul de caz a dispus, faţă de el, măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile. Managerul spitalului, doctorul Barna Bende, a declarat, vizavi de acest caz, că „este, într-adevăr, o chestie gravă, însă e treaba anchetatorilor să pronunţe un verdict în ceea ce priveşte vinovăţia sa. Din punct de vedere medical, a rezolvat cazul competent“.
Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, doctorul acuzat de luare de mită a declarat că nu are de făcut nici un comentariu pe marginea acestui subiect. Virgiliu Cârlan este medic primar chirurg şi îşi desfăşoară activitatea în Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu“, din Hunedoara, de peste 20 de ani.

15 comentarii la „Chirurgul Virgiliu Cârlan, din Hunedoara – prins în flagrant în timp ce primea mită

 • 23 octombrie 2012 la 15:35
  Permalink

  Chirurgul Virgiliu Carlan mi-a operat fiul, mama si sotul .Nu mi-a conditionat in nici unul din cazuri actul medical.Este un mare chirurg si un mare om, mama mea este in viata datorita acestui OM …cine a trecut prin astfel de momente cred ca intelege despre ce vorbesc ! Am fost la un pas de moarte dar am avut norocul sa-l intilnesc pe acest mare chirurg al Hunedoarei !
  Toata stima !
  Statul roman sa-i plateasca la nivelul pregatirii si performantei . ( a stat 6 ore in sala de operatie incercand sa-mi salveze mama …si, a reusit ! )
  Capul sus Domnule Doctor, avem nevoie de mana d-voastra de chirurg !
  Unul din miile de supravietuitori care va respecta …

 • 23 octombrie 2012 la 16:51
  Permalink

  Soacra mea a fost operata de catre dl. doctor Virgiliu Carlan. Nu a pretins nimic si s-a comportat exemplar atat ca om cat si ca medic.
  Tot respectul si recunostiinta!

 • 23 octombrie 2012 la 18:41
  Permalink

  Tatal meu a fost operat de catre doctorul Carlan. Acest doctor nu a pretins o taxa pentru operatie. Prin natura noastra umana facem gestul de a oferi o atentie atunci cand este vorba despre sanatatea noastra. Cred ca acest doctor a incomodat pe cineva si i s-a creat un scenariu.(nu stiu de ce as crede ca totul este politic). Nu cred ca cineva isi bate joc de cariera sa pentru 500 lei. Sa fim seriosi!!!!! Pacat ca tot oamenii de calitate patesc astfel de lucruri.

 • 24 octombrie 2012 la 23:11
  Permalink

  Eu am am aflat.. de pe net , mi rau deja

 • 24 octombrie 2012 la 23:14
  Permalink

  hai mai ca ala care lucreaza cel mai mult , plateste oalele sparte…

 • 24 octombrie 2012 la 23:15
  Permalink

  Am dreptate sau nu?

 • 30 octombrie 2012 la 23:55
  Permalink

  Un spital corupt de la pixul directorului pana la matura femeii de servici. In sectia de Reanimare au ajuns asistentele sa se santajeze intre ele unel practicand chiar si camataria in mod excesiv .Cand li se iveste ocazia mai produc si niscaiva bijuterii de pe cei care-si gasesc sfarsitul acolo. Sunt cazuri reale 100% si in curand sper sa se afle mai multe.

 • 2 noiembrie 2012 la 22:02
  Permalink

  Nici fratelui meu nu i-a pretins nici o taxa pentru a-l opera desi i-a facut o interventie chirurgicala de apendicita destul de complicata.

 • 27 mai 2016 la 11:26
  Permalink

  Asa o fost nu ii mai luati apararea daca nu stiti, pentru ca nu ati fost acolo sa vedeti venea anestezista si mi-o repetat ca daca nu am banii nu pot fi operata…

 • 27 mai 2016 la 14:00
  Permalink

  Si pa asta tot Pera l-a sifonat. Doar Pera e sifinul jydetulyi. E pe NET.

 • 28 decembrie 2016 la 11:50
  Permalink

  O javra superficiala care conditioneaza si dupa ce-i dai nu se mai intereseaza de tine !!!E parerea multor pacienti care s-au fript cu acest pseudodoctor !

 • 8 ianuarie 2017 la 15:08
  Permalink

  Eu unul am ajuns din greseala la Carlan…am incurcat zilele saptamanii.intrand pe usa ma uit la el si zic ca nu e doctorul pe care.l caut..el a fost interesat in ce problema..chit ca asteptau altii la usa.Mi.a explicat ce ar trebui facut.am fost de acord si sunt bine mercy.De platit am platit 0 bani.De nu greseam ajungeam cu celalat doctor la chestii complicate.Stima!

 • 19 august 2017 la 20:37
  Permalink

  porc de om….mama a fost la el si a intrebat.. ce putem face pentru tata…..si acest porc a zis sa asteptam pana Duminica,,,,,cand ….tata as murit dupa operatia lui de *****,…nesimtit de om ….a stiut ca moare pana duminica,,,,,porc imputit….nu pot sa iert asa ceva….putea sa faca ceva …dar nu a facut,,,,,,porc de medic…sa-i dea Dumnezeu ceea ce merita…!

 • 19 august 2017 la 20:38
  Permalink

  porc de om….mama a fost la el si a intrebat.. ce putem face pentru tata…..si acest porc a zis sa asteptam pana Duminica,,,,,cand ….tata as murit dupa operatia lui de *****,…nesimtit de om ….a stiut ca moare pana duminica,,,,,porc imputit….nu pot sa iert asa ceva….putea sa faca ceva …dar nu a facut,,,,,,porc de medic…sa-i dea Dumnezeu ceea ce merita…!

 • 19 august 2017 la 20:42
  Permalink

  porc de om….mama a fost la el si a intrebat.. ce putem face pentru tata…..si acest porc a zis sa asteptam pana Duminica,,,,,cand ….tata as murit dupa operatia lui de *****,…nesimtit de om ….a stiut ca moare pana duminica,,,,,porc imputit….nu pot sa iert asa ceva….putea sa faca ceva …dar nu a facut,,,,,,porc de medic…sa-i dea Dumnezeu ceea ce merita…! Lasa ca vine si vremea tuturor…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare