Actualitate

Chipul lui Brâncuşi – pictură murală de mari dimensiuni pe un bulevard din Vulcan

O pictură murală de mari di­men­siuni, care prezintă, în detaliu, chipul sculptorului român Constantin Brân­cuşi şi un fragment din Coloana Infinitului, a fost realizată pe un perete din vecinătatea unui bulevard din municipiul Vulcan de către ar­tistul plastic Paul Şerban, din Valea Jiului.

Mari valori
Cunoscut, în special, pentru operele sale realizate în stilul „Land-Art”, Paul Şerban spune că acum a decis să picteze portretul marelui sculptor român pentru a marca astfel „Ziua Naţională Constantin Brâncuşi”, săr­bă­torită pe 19 februarie, dar şi pentru a atrage atenţia asupra culturii ro­mâneşti adevărate.
„Am pregătit o lucrare comemo­ra­tivă în cinstea unei mari valori, care, într-adevăr, merită să fie promovată, merită readusă aminte şi apreciată. Pentru că vedeţi, (…) după furtul coi­fului de aur de la Coţofeneşti, toată lumea şi-a dat seama că e foarte importantă cultura. Hai să ne dăm seama mereu cât de importantă e cultura, hai să ne apreciem valorile – cele care sunt adevărate valori, nu cele pompate artificial prin social-me­dia, şi haideţi să ne apreciem va­lorile şi atât timp cât sunt ele în viaţă”, a declarat artistul Paul Şerban.
Portretul lui Constantin Brâncuşi a fost realizat într-o singură zi, după ce artistul plastic a avut o discuţie cu primarul municipiului Vulcan, Cristian Merişanu, iar acesta a fost de acord ca un zid de sprijin din apropierea bulevardului Mihai Viteazu, cel mai important din oraş, să se transforme într-o inedită galerie cu lucrări de artă murală, care să includă personalităţi din cultura României.
„Am luat legătura cu domnul primar, a fost foarte receptiv, imediat a în­ţe­les ideea, a fost de acord să cola­bo­răm şi să începem un proiect de lungă durată în care vom umple acest zid cu personalităţi din cultura românească. Căutăm chiar să creăm un loc de atracţie turistică, să zicem aşa, aici, pe bulevard”, a arătat Paul Şerban.
Paul Şerban are 29 de ani şi este absolvent al Facultăţii de Artă şi Design din Timişoara, secţia Design Grafic. Pasionat de arta într-o formă mai puţin obişnuită, artistul a reuşit să creeze până acum 30 de lucrări în stilul „Land Art”, în care foloseşte ele­mente din natură pentru a realiza opere de artă.
Una dintre acestea a fost pre­zen­tată în luna ianuarie cu ocazia Zilei Culturii Naţionale şi redă chipul poe­tului naţional Mihai Eminescu realizat în zăpadă, după urmele lăsate de paşii artistului plastic. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și po­vestesc acum prin târg că un purtător de halat alb a…

2 zile ago

Bulina albă

Angelica Georgeta Tomuța, directorul AJOFM Hunedoara Pentru că a organizat ca la carte conferința de…

2 zile ago

Bulina neagră

E.C., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor.…

2 zile ago

Crișcior: Sobe noi, cu bani de la stat, prin Programul „Rabla pentru sobe”

Magdalena Șerban Programul „Rabla pentru sobe”, prin care locuitorii din 27 de județe montane vor…

2 zile ago

Simeria. Tânăr băut și drogat, acuzat că și-a bătut mama

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva și victima agresiunii au cerut instanței emiterea unui…

2 zile ago

Doi soți și-au bătut și jefuit o cumnată

Cei doi tâlhari, soț și soție, au fost trimiși de soțul victimei s-o urmă­rească și…

2 zile ago