ActualitateFlash

Cetăţile Dacice, cel mai amplu program de cercetare

Cel mai mare program de cercetări arheologice din ţară va demara la Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei. Iniţiat şi finanţat de Ministerul Culturii, proiectul este organizat de căte Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, în colaborare cu Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva şi Institutul de Arheologie şi Istoria Artei din Cluj-Napoca.  

Programul se va desfăşura pe o perioadă de patru ani, timp în care se vor efectua cercetări arheologice sistematice şi pluridisciplinare în situl cetăţilor  dacice din Munţii Orăştiei, monumente înscrise pe Lista Patrimoniului UNESCO. De asemenea, se va urmări realizarea unei diseminări cât mai eficiente a rezultatelor cercetărilor, atât printre specialişti, cât şi în rândul publicului larg.
Organizatorii doresc ca prin aceste lucrări de cercetare, programul să devină un model, având în vedere valoarea vestigiilor şi statutul UNESCO al monumentelor antice din zona Munţilor  Orăştiei. (S. Popa)

One thought on “Cetăţile Dacice, cel mai amplu program de cercetare

  • „DRACO-chipurile de piatra” este un documentar din 2012 despre geto-daci, cetatile dacice, cu multa imagine si informatie scrisa autentica.
    Mai multe informatii gasiti pe:
    http://dracofilm.blogspot.ro/

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura