Actualitate

Cetatea Devei va fi plină de flori mâine

Adriana Clej

Turiştii, dar şi devenii care iubesc florile sunt aşteptaţi mâine, între orele 12:00 şi 14:00, în Cetatea Devei, pentru a admira o expoziţie de flori şi aranjamente florale din hârtie. Expoziţia este amplasată pe Platforma Sud-Estică a Cetăţii, lângă sosire Telecabină.
Doi tineri din Deva, Bianca şi Daniel Negrilă, au făcut din pasiunea lor faţă de hârtie, o mică afacere de familie. Cu o foarfecă, lipici, hârtie colorată, dragoste şi talent iau viaţă florile făcute de mâna lor. Surpriza expoziţiei va fi macheta Cetăţii Deva, realizată din flori uscate şi flori de hârtie.
„Este o provocare şi o onoare pentru noi să creăm împreună macheta monumentului istoric, emblemă a oraşului nostru. Sperăm să surprindem toate detaliile, de la Dealul Cetăţii şi până la meterezele rămase în picioare peste ani. Ne iubim oraşul şi istoria lui şi ne bucurăm că administraţia locală ne-a sprijinit în demersul nostru”, a spus spune Bianca Negrilă.
Macheta fortăreţei medievale va fi donată Primăriei municipiului Deva pentru a fi expusă în Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică de la poalele Cetăţii sau în alt loc unde municipalitatea consideră că este cât mai vizibilă.
Evenimentul „Flori în Cetate“ este organizat de cei doi tineri întreprinzători, în parteneriat cu Serviciul Public Administrare Cetate Deva şi Primăria municipiului Deva. Scopul este promovarea tinerelor talente locale, dar şi punerea în valoare a Cetăţii.

Mesagerul Hunedorean