Categories: ActualitateFlash

Cetatea Devei a rămas fără pază

Viceprimarul Devei, Răzvan Mareş, a afirmat ieri, în şedinţa Consiliului local, că are informaţii şi poze cu persoane care au intrat în Cetate cu ATV-ul, provocând distrugeri. Asta din cauză că monumentul istoric a rămas fără pază.

„De câteva zile, Cetatea Devei nu mai are pază. Se intră în zonă cu ATV -urile. Am fotografii cu distrugeri în perimetrul Cetăţii, ceea ce este foarte grav. Înţeleg situaţia actuală, mai ales că din câte ştiu în contractul de finanţare europeană pentru lucrările de restaurare, era prevăzută obligaţia Primăriei să asigure paza obiectivului timp de minimum cinci ani. În momentul de faţă suntem în culpă, pentru că atunci când s-a votat noua organigramă, trebuia să solicităm pază, în regim de urgenţă” a declarat Mareş.
În replică, primarul Devei, Florin Oancea, a arătat că se caută soluţii pentru a asigura paza edificiului, având la dispoziţie două variante. „Avem posibilitatea să facem pază chiar şi cu personalul de la SPIGM. Şi vom face acest lucru. Voi avea o discuţie şi cu comandantul Poliţiei locale şi vom vedea, pe lege, ce putem să facem pentru ca poliţiştii locali care sunt acum la Ordine Publică să facă şi paza la acest obiectiv, ca să nu avem probleme”, a explicat edilul şef al Devei. Lipsa personalului care să asigure paza monumentului istoric vine ca o consecinţă a reorganizărilor de personal care a avut loc în Primăria Devei. Până acum paza cetăţii era asigurată de poliţiştii locali de la compartimentul specializat al instituţiei (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Bine ai facut ma "primarelule care esti" ca in prag de sarbatori ai lasat 28 oameni pe drumuri si acum se distruge zilnic cetatea,parcul central si parcul Bejan.Doamne....cum de ai iesit primar??? Ca distrugi Deva zilnic,primaria e intoarsa pe dos,oamenii sunt nemultumiti,in oras mizerie,containerele cu gunoi pline,transportul praf,cetatea si alte bunuri fara paza...

  • Unde nu-cap vai de picioare. Pai cum sa faca paza cei de la SPIGM mai primare? Salariatii de la acest serviciu au dreptul sa faca paza? Sau politistii de la ordine publica vor pazi cetatea? Cata eficienta!!! Bine ca ai facut economie la buget si ai dat afara pe cei de la paza bunurilor si acum nu stii cu ce sa inlocuiesti serviciile! Cum ai dat afara oamenii si nu te-ai asigurat ca acest obiectiv turistic important precum iti place sai spui, va ramane nepazit??? Bine ca e din fonduri europene si ce conteaza daca se distruge nu? Ca doar nu te-ai zbatut tu primar maret ce esti sa obtii acele fonduri...

  • Pai daca cei de la SPIGM pazesc Cetatea....oare in oras cine mai face curat? Oricum e murdar...in centru unde stau e murdar si tomberoane pline....hm...parca il vad maine pe "primarel" ca vine si face curat...

  • sa faca paza chiar Razvan Mares si cu betzivul de Alin Suciu ! Si asa stau toata ziua si beau ca porcii in birou la Suciu . La paza cu ei !

  • Sunt MINCIUNI aruncate de Razvan Mares caruia ii este ciuda ca a fost retrogradat de primar . Nu a intrat niciun ATV in parc sau pe cetate . Stiu chiar de la nevasta lui Mares care se lauda la toti prietenii ei cum il saboteaza Mares ( impreuna cu Suciu , cu Mos , cu madam Sarbu , cu Jarnea , etc. ) pe primar .
    Rusine Razvan Mares !

  • Nu e curat orasul ? Pai la spigm e sef cel mai harnic cetatean al urbei, toata viata lui a muncit pe branci. : ))))))

  • Cetatene Mares, chiar la tine au ajuns informatiile si inregistrarile cu distrugeri în perimetrul Cetăţii. Foarte interesant. Nu la Politie, nu la Politia Locala, nu la Primarie, nu la presa, la tine. Foarte interesant.

  • Asta a fost noua organigrama facuta de Oancea.....felicitari sper sa fi dat in judecata ca meritii

  • Trebuie *inlaturara adunatura de mincinosi condusa de razvan mares, care cu ajutorul celui de la puscarie ,mircia muntean ,cel care la desemnat pe razvan mares in funtia de conducere ,a reusit sa duca municipiul DEVA in prag de faliment *capusind toate serviciile din Primaria DEVA, cu personal format din slugile lor , au avut control la tot ce s-a miscat in Primarie ,de la bani, la ultimul angajat, firme care lucrau cu (abonament la Primaria DEVA, printre care si firma de transport a d-lui duma tiberiu, TOATE LUCRAU PENTRU PRIMARIA DEVA *CONTROLATE LA PORTOFEL DE BANI DE CATRE OMUL LUI MIRCIA , RAZVAN MARES.
    VE-TI SCAPA DE ACESTI MINCINOSI , V-A INFLORI ORASUL ODATA CU VENIREA PRIMAVERII, dretate are cel ce a postat cele de mai jos:
    Sunt MINCIUNI aruncate de Razvan Mares caruia ii este ciuda ca a fost retrogradat de primar . Nu a intrat niciun ATV in parc sau pe cetate . Stiu chiar de la nevasta lui Mares care se lauda la toti prietenii ei cum il saboteaza Mares ( impreuna cu Suciu , cu Mos , cu madam Sarbu , cu Jarnea , etc. ) pe primar .
    Rusine Razvan Mares !

Recent Posts

Felicitare Paste

11 minute ago

Felicitare Paste

12 minute ago

Felicitare Paste

12 minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

15 minute ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

17 minute ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

17 minute ago