Categories: Sport

Cetate are cele mai valoroase gimnaste junioare ale lumii

Ciprian Marinuţ

Gimnastele Andreea Munteanu şi Andreea Iridon, de la CNS CSS „Cetate” Deva, au fost desemnate (neoficial) cele mai bune junioare ale lumii de site-ul francez „Gymnet.org”.
Cele două sportive componente ale Lotului Naţional au fost pe primele două locuri în ierarhia internaţională a junioarelor pe anul 2013 în ancheta efectuată de site-ul amintit, ca urmare a prestaţiilor la întrecerile europene, dar şi la alte competiţii internaţionale. În plus, Andreea Iridon se află pe locul secund şi la categoria „Revelaţia anului”.
Lidere la valoare şi popularitate
Andreea Munteanu şi Andreea Iridon au acumulat mai mult de 60 la sută dintre voturile exprimate de specialiştii şi de fanii gimnasticii din întreaga lume. Astfel, Andreea Munteanu (România) a fost lidera ierarhiei junioarelor cu 33 la sută dintre voturi, iar Andreea Iridon (România) s-a clasat pe locul doi cu 29,6 la sută din sufragii. Pe poziţiile următoare s-au situat Loan His (Franţa), Oréane Lechenault (Franţa), Bailie Key (SUA) şi Maria Kharenkova (Rusia). Rezultatele anchetei demonstrează că, pe lângă valoarea dovedită în competiţii, cele două gimnaste de la Cetate sunt şi foarte populare în rândul iubitorilor acestui sport. Andreea Munteanu, care are în palmaresul pe 2013 şi patru medalii de aur în cadrul Naţionalelor Individuale de la Oneşti, s-a situat pe locul patru şi în clasamentul de final de an întocmit de către Federaţia Română de Gimnastică, ierarhie în care Andreea Iridon se regăseşte pe şase. Andreea Iridon se află pe locul secund şi la categoria „Revelaţia anului”, după americana Simone Biles, dar înaintea Roxanei Popa (Spania), Ilariei Keslin (Elveţia) sau Gabriellei Jupp (Marea Britanie).
Larisa Iordache, în frunte la senioare
La categoria senioarelor, românca Larisa Iordache (Dinamo) a fost desemnată „cea mai bună gimnastă senioară a anului 2013”, obţinând cel mai mare procentaj dintre voturile exprimate, deşi la Campionatul Mondial din Belgia, a cucerit doar o medalie de bronz. Pe locurile următoare s-au clasat Aliya Mustafina (Rusia), Simone Biles (SUA), Kyla Ross (SUA) şi Louise Vanhille (Franţa).

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

8 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

8 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

8 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

8 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

8 ore ago