Categories: ActualitateFlash

Cerceii de aur le-au trimis la reeducare şi muncă în folosul societăţii. Tâlhăriţele din Hunedoara şi-au primit pedepsele

Oana Mihnea

Magistraţii Judecătoriei Hunedoara au decis ieri soarta tinerelor din municipiul Hunedoara, care au tâlhărit mai multe persoane vârstnice. Deşi au scăpat de închisoare, vor plăti în alt mod pentru faptele lor.
Talia Blidariu, în vârstă de 16 ani, a fost scoasă din arestul preventiv, dar va trebui să stea doi ani într-un centru educativ pentru tâlhărie şi tentativă la tâlhărie. Ana Maria Răducanu va sta şi ea într-un centru de reeducare timp de şase luni, pentru complicitate la tâlhărie.  Roxana Izabela Puiu va merge şi ea la centru, însă doar pe o perioadă de trei luni, pentru complicitate la tentativă la tâlhărie.
Pentru celelalte două minore, instanţa a decis cu totul alte măsuri. Loredana Andrada Sălăjan a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare şi doi ani de interzicerea anumitor drepturi, pentru complicitate la tâlhărie. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei municipiului Hunedoara – Direcţia de Asistenţă Socială – Centrul de Copii „Lumină şi Speranţă” sau în cadrul Primăriei municipiului Hunedoara – Direcţia de Asistenţă Socială – Adăpostul de Noapte pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare“, se comunică pe portalul instanţei. Aceeaşi soartă o are şi Laura Pohl, care a fost condamnată la un an şi jumătate cu suspendare, tot pentru complicitate la tâlhărie. De asemenea, pentru Loredana Andrada Sălăjan şi Laura Pohl, magistraţii au dispus prelevarea de probe biologice pentru introducerea profilului lor genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.
Pe lângă pedepsele primite, tâlhăriţele mai trebuie să plătească şi daune materiale şi morale tuturor părţilor vătămate, sume cuprinse între 1.000 şi 4.000 lei. Sentinţa dată ieri nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Reamintim că în doar câteva zile, cele cinci tinere au au urmărit şi bătut şase femei, toate având vârsta de peste 70 de ani. Profitând de faptul că victimele nu se puteau apăra, tinerele le smulgeau cerceii de aur din urechi, pe care mai apoi îi amanetau sau îi vindeau, iar banii îi foloseau în scopuri personale. Ultima dată, două dintre ele au fost prinse în flagrant de poliţişti.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare în…

9 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele din sudul județului nostru cum că un individ uns cu toate alifiile,…

19 ore ago

Bulina albă

Geanina Marin Diu, profesor la Grădinița PP3 din Petroșani Pentru organizarea unui spectacol caritabil în…

19 ore ago

Bulina neagră

Marius Ș., din municipiul Lupeni Pentru că a fost condamnat la închisoare după ce a…

19 ore ago

Dragoste cu năbădăi între doi foști soți din Vulcan

Ea a invocat faptul că este o victimă a partenerului, că este abuzată fizic și…

19 ore ago

Amintirea unui cântec frânt…

Biblioteca Județeană „Ovid Densu­sianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a organizat un…

19 ore ago