Categories: EvenimentFlash

Centrul şi nordul judeţului, sub furia naturii

Cristina Ghenea

Două ore de cod portocaliu de ploi puternice au fost suficiente pentru a inunda aproape tot municipiul Deva şi mai multe gospodării din satul Popeşti, comuna Cârjiţi. Tot din cauza furtunii, un cartier din Brad a rămas fără curent electric.
Centrul şi nordul judeţului Hunedoara s-au aflat, ieri, între orele 15:15 şi 16:15 şi 16:40 şi 17:40 sub avertizarea de cod portocaliu de fenomene meteo periculoase, caracterizate de averse de ploaie care au depăşit 40 litri pe metru pătrat, grindină, vânt şi descărcări electrice. Reţeaua de canalizare a municipiului Deva nu a făcut faţă furtunii, astfel că mai multe străzi, garaje şi subsoluri au fost inundate. „Apa a ajuns într-o casă de pe strada Ady Endre, în şase garaje situate pe străzile Aleea Salcâmilor şi Ioan Corvin, în subsolurile unui bloc, unei instituţii publice şi unui magazin. În plus, s-a circulat cu dificultate pe mai multe străzi din Deva şi pe DN 7, acestea fiind inundate temporar”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, căpitanul Anemona Doda. Aceasta a mai precizat că peste 30 de ofiţeri şi subofiţeri din cadrul ISU au intervenit, alături de reprezentanţii ApaProd şi cei ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Deva, pentru remedierea problemelor cauzate de ploi.

Primăriţa comunei Cârjiţi, sancţionată pentru nepăsare
Furtuna a provocat, de asemenea, probleme şi în satul Popeşti, din comuna Cârjiţi, unde torenţii scurşi de pe versanţi au inundat şapte gospodării. Inspectorul şef al ISU Hunedoara, maiorul Viorel Demean, a decis sancţionarea contravenţională a primarului acestei comune, Daniela Adam, „întrucât, pe perioada atenţionării şi a furtunii care a afectat o localitate de pe raza respectivei comune, edilii nu au putut fi contactaţi telefonic, permanenţa la sediul primăriei nu a fost asigurată şi nici nu s-a pregătit intervenţia în contextul ploilor torenţiale”.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

15 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

„PCR”-ul (pile, relații, cunoștințe) merge și la privat, nu doar la insti­tuțiile de bugetari. Do­vada…

o zi ago

Bulina albă

Marcel Dobrică, antrenor emerit din Petrila Pentru că elevii săi au obținut titlul de vicecampioni…

o zi ago

Bulina neagră

Costel Cîrcel, recidivist din Petroșani Pentru că este un pericol social după cum au decis…

o zi ago

Primarii-fotbaliști din țară, vicecampioni europeni. Primarul din Crișcior, singurul edil din județ participant la Campionatul european

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale,…

o zi ago

Tupeu de hoț! A jefuit o locuință în timp ce proprietarul dormea

Autorul infracțiunii era prieten cu copiii păgubitului și știa că are în casă bunuri care…

o zi ago