Centrul de educaţie a adulţilor din comuna General Berthelot

Nicolle Ebner

Peste 400 de locuitori ai comunei General Berthelot au atestate de eurofermier. Şi asta, fără cheltuieli costisitoare sau timp pierdut cu deplasările prin ţară, deoarece, în comuna General Berthelot, a fost creat un Centru de educaţie a adulţilor din mediul rural din România, care funcţionează, din anul 2004, în sistemul e-learning şi al educaţiei deschise şi la distanţă.

Comuna cu 400 de eurofermieri

„Acum, se desfăşoară o serie de cursuri organizate pe un program al Academiei Române pe proiectul de reconstrucţie a Castelului din comună. Tot Academia Română a organizat cursuri pentru formare de manageri în domeniul agricol, cum să-şi întocmească oamenii un proiect, cum să obţină finanţări. În ultimii patru ani, peste 400 de locuitori ai comunei au urmat cursuri de specializare, mai mult pe linie agricolă, creşterea animalelor. La finalul cursurilor, au obţinut atestate, diplome de calificare acreditate şi de Universitatea de Ştiinţe Agricole a Banatului-Timişoara, beneficiară, la rândul său, a certificatului european de formator agricol în sistem european”, declară primarul comunei, Marina Huzoni (foto).

Centrul de educaţie a adulţilor funcţionează într-o veche şcoală primară dezafectată, şi redată circuitului educaţional, după ce a fost renovată şi amenajată cu fonduri asigurate, în cea mai mare parte, din bugetul alocat comunei de către Consiliul Judeţean Hunedoara. Primele cursuri de pregătire specializată a fermierilor în sectoare agricole, în pomicultură şi creşterea animalelor au început în 2004. Predarea se face intensiv, la sfârşitul săptămânii, de către cadre didactice de la Universitatea de Ştiinţe Agricole, iar teoria este urmată de practică-aplicaţii pe sole experimentale, care au fost puse la dispoziţie de către proprietari ai terenurilor agricole din comuna Berthelot.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

23 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

23 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

23 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

23 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

23 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

23 de ore ago