Centru pentru bãtrâni, la Hunedoara

Primăria municipiului Hunedoara va demara un proiect finanţat cu fonduri europene, pentru realizarea unui centru social multifuncţional destinat persoanelor vârstnice.
Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 3,6 milioane de lei, din care aproape 2,9 milioane de lei reprezintă valoarea totală eligibilă, finanţarea nerambursabilă acordată fiind de 2,8 milioane de lei. Contribuţia beneficiarului este de 110.815 de lei.
”Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătăţirea calităţii infrastructurii pentru serviciile sociale oferite de către municipiul Hunedoara, pentru asigurarea unui acces egal şi mai facil al cetăţenilor la astfel de servicii”, a declarat Viorel Arion (foto), primarul municipiului Hunedoara.
Locul ales pentru punerea în practică a acestui proiect este fosta cazarmă a unităţii militare din Hăşdat. Astfel, va fi revalorificată clădirea fostei cazărmi, fiind transformată în Centrul Social Multifuncţional pentru Persoane Vârstnice. Aici, bătrânii vor avea asigurate mai multe servicii. De asemenea, vor fi reabilitate pavilioanele fostei unităţi militare. Proiectul se derulează pe o perioadă de 12 luni, începând cu data de 29 ianuarie 2013. (A. Năstase)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago