Categories: Sport

Cele mai mari 10 clauze de reziliere ale jucătorilor de la FC Barcelona

Conducătorii lui FC Barcelona nu fac economie de zerouri atunci când scriu clauzele de reziliere cuprinse în contractele starurilor de pe Camp Nou. Majoritatea titularilor ar putea pleca doar pe 400-500 de milioane de euro, iar doi jucători de 19 ani au clauze-record de câte un miliard.

Iată care sunt fotbaliștii care nu au cum să plece fără un acord de transfer din partea clubului, pentru că este greu de crezut că o altă echipă ar plăti cel puțin jumătate de miliard de euro. Până în prezent, cea mai mare sumă de transfer a fost achitată de PSG: 222 de milioane de euro pentru Neymar, lui FC Barcelona.

Memphis Depay (atacant olandez, 27 de ani, cotă de piață 45 de milioane de euro) are o clauză de reziliere de 400 de milioane de euro. Atacantul „portocalei mecanice” a venit de la Lyon în această vară, având deja statutul de vedetă internațională. A fost cel mai bun fotbalist din Franța în 2020 și golgheterul campionatului Olandei.

Marc-Andre ter Stegen (portar german, 29 de ani, cotă de piață 55 de milioane de euro) are o clauză de reziliere de 500 de milioane de euro, fixată în 2020, când și-a prelungit contractul până în 2025. A venit de la Borussia Monchengladbach în 2014, fiind inițial rezerva lui Claudio Bravo. A intrat între buturile catalanilor după plecarea lui Bravo la Man City, în 2016, și s-a dovedit a fi unul dintre cei mai buni portari din lume.

Jordi Alba (fundaș stânga spaniol, 32 de ani, cotă de piață 15 milioane de euro) are o clauză de reziliere de 500 de milioane de euro. Ultimul contract a fost semnat în 2019 și este valabil până în 2024. Este unul dintre cei mai vechi componenți ai echipei, venind de la Valencia în 2012. A jucat aproape 400 de meciuri pentru FC Barcelona până în prezent.

Francisco Trincao (mijlocaș ofensiv portughez, 21 de ani, cotă de piață 22 de milioane de euro) are o clauză de reziliere de 500 de milioane de euro. În acest moment nu se află în lotul lui FC Barcelona, fiind împrumutat la Wolverhampton. Contractul cu echipa catalană expiră în 2025. A venit de la Braga, în 2020.

Sergio Busquets (mijlocaș defensiv spaniol, 33 de ani, cotă de piață 9 milioane de euro) are o clauză de reziliere de 500 de milioane de euro. Este o legendă a clubului, provenind din „La Masia”. Contractul în vigoare a început în 2018 și se încheie în 2023.

Samuel Umtiti (fundaș central francez, 28 de ani, cotă de piață 5 milioane de euro) a venit de la Lyon în 2016. Doi ani mai târziu și-a prelungit contractul cu FC Barcelona, clubul impunând și o clauză de reziliere de 500 de milioane de euro. Înțelegerea curentă expiră în 2023, dar probabil că urmează o nouă prelungire.

Sergi Roberto (mijlocaș central spaniol, 29 de ani, cotă de piață 15 milioane de euro) a fost format la academia lui FC Barcelona și a devenit unul dintre jucătorii cheie ai echipei de seniori. În 2018 i-a fost oferit un nou contract cu o clauză de reziliere de 500 de milioane de euro.

Gerard Pique (fundaș central spaniol, 34 de ani, cotă de piață 7,5 milioane de euro) este un simbol al lui FC Barcelona. În 2020, a fost recompensat pentru întreaga carieră cu un nou contract, care prevede o clauză de reziliere de 500 de milioane de euro. Înțelegerea expiră în 2024.

Pedri (mijlocaș central spaniol, 19 de ani, cotă de piață 80 de milioane de euro) este noul star al fotbalului spaniol. După evoluțiile bune de la Euro 2020 și de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pe 14 octombrie 2021 a semnat un nou contract cu FC Barcelona (valabil până în 2026), iar clauza de reziliere este de un miliard de euro.

Ansu Fati (atacant spaniol, 19 ani, cotă de piață 60 de milioane de euro) este noul număr 10, după plecarea lui Messi. Ca și starul argentinian, Fati a fost crescut la academia de fotbal a catalanilor. Pe 20 octombrie, el a semnat o nouă înțelegere, care expiră în 2027. Valoarea clauzei de reziliere: 1 miliard de euro.

Cu excepția lui Trincao, toți acești jucători poți fi urmăriți în LaLiga, casele de pariuri oferind sute de opțiuni de pariere pentru meciuri, dar și funcții speciale, cum ar fi CashOut Casa Pariurilor. Deocamdată, nu există un pariu antepost care să vizeze achitarea uneia dintre clauzele de reziliere.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

20 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

20 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

20 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

20 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

20 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

20 de ore ago