Cei mai mulţi dintre şomerii hunedoreni au doar liceul

Persoanele cu studii liceale au ponderea cea mai mare între şomerii înregistraţi în evi­denţele Agenţiei Judeţene pentru Ocu­parea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara, arată datele statistice ale instituţiei, calculate pentru finalul anului trecut.
Astfel, şomerii cu studii liceale reprezintă 32,46 la sută din totalul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în judeţul Hune­doara, ei fiind urmaţi de cei care au terminat gimnaziul, cu 23,36 la sută, şi de absolvenţii unei şcoli profesionale sau de arte şi meserii, cu 21,41 la sută, se arată într-un comunicat al AJOFM Hunedoara.
Şomerii fără studii şi cu nivel de studii pri­mare reprezintă 10,25 la sută din totalul per­soa­nelor înregistrate în evidenţele AJOFM, o va­loare aproape similară, 10,27 la sută, fiind cal­cu­lată pentru absolvenţii de studii superioare.
Pe ansamblul judeţului Hunedoara, rata şomajului calculată la sfârşitul anului trecut a fost de 3,34 la sută, în scădere uşoară cu 0,11 la sută, faţă de luna noiembrie 2020.
Din totalul de 5.736 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, 60,25 la sută sunt femei, iar cei mai mulţi şomeri, 51 la sută, provin din categoriile de vârstă 40-55 de ani. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare