Categories: Sport

Cei mai buni atleţi români în 2020

Federaţia Română de Atletism a anunţat că au fost desemnaţi cei mai valoroşi atleţi români pentru anul competiţional 2020, ei fiind Alin Firfirică (disc) cel care a cucerit medalia de aur la Campionatul Balcanic de la Cluj-Napoca, dar a fost şi campion naţional în aer şi la aruncări de iarnă, cu 66,22 m (season best) şi Claudia Bobocea (semifond), câştigătoare a titlurilor bal­canice la 800 şi 1500 m, de şi pe cel de cam­pioană naţională în sală la 800 m.
Cea mai bună junioară a fost aleasă Ta­lida Sfarghiu (CSM Rarăul/CSM Suceava), care a reuşit o serie de performanţe deo­sebite în acest an – campioana balcanică U20 la 1.500 m în sală şi în aer liber, cam­pioană naţionala de tineret si seniori în aer liber la 1.500 m, campioana naţionala la U18 în aer liber şi vicecampioana naţionala U20 în aer liber la 800 m.
Titlul de atletul junior al anului 2020 i-a revenit lui Cristian Gabriel Voicu (CSM Bucureşti), campion balcanic U20 în sală la 800 m, campion naţional în aer liber, la tineret şi seniori, la 800 m, campion na­ţional de tineret şi vicecampion naţional de seniori, în sală, la 800 m.
În clasamentul anual pe cluburi, pe pri­mul loc s-a clasat CSA Steaua Bucureşti, cu 245,75 puncte, urmată de CSM Oneşti, 849,13 puncte, CSM Craiova, 734 de punc­te, CS Rapid Bucureşti, 589,63 punc­te, CSM Bucureşti, 549,6 puncte, iar în ierarhia asociaţiilor judeţene de atletism, pri­mul loc l-a ocupat AJA Cluj-Napoca, urmată de AJA Bacău, AJA Botoşani, AJA Suceava, AJA Arad. AJA Timiş a obţinut un premiu special, pentru cea mai rapidă dezvoltare a unei asociaţii judeţene de atletism.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

18 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

18 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

18 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

18 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

18 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

18 ore ago