Comunitate

Cei de la SPÎGM ne asigură că Deva rămâne frumoasă şi în acest anotimp

Magdalena Șerban

Cei de la Serviciul Public de Între­ținere și Gospodărire Municipală (SPÎGM) Deva au finalizat toaletarea pomilor din reședința județului, arborii intrând în vegetație datorită vremii călduroase de zilele trecute. Conform legii, trebuie să fie stopate astfel de acțiuni, în acest context. De ase­me­nea, se va începe înlocuirea și supli­mentarea mobilierului urban, acolo unde situația o cere, iar în plan se află și reabilitarea și modernizarea unui loc de joacă foarte frecventat, mai exact cel din cartierul Dacia.

Sunt pe rol
„Echipele noastre sunt prin cartiere, pentru a efectua prima activitate de cosire pe anul acesta. Mobilierul urban (bănci, mese) este pregătit pentru arealele unde a fost deteriorat și tre­buie schimbat și vom extinde rețeaua de coșuri de gunoi acolo unde avem solici­tări, dar și unde constatăm noi că este nevoie. Rugămintea mea adresată cetă­țe­nilor este ca cei care vor să ne înain­teze solicitări pentru montarea unor mese și băncuțe în anumite zone să o facă prin asociațiile de proprietari, adică să fie avizate, în mod obligatoriu. Au existat multe cereri în acest sens, dar doar unele persoane și-au dorit, nu ma­jo­ritatea, așa că mergem pe ideea de ma­joritate, asta implicând viza aso­ciației”, a transmis directorul SPÎGM Deva, Irinel Faur (foto). Mai trebuie adău­gat că s-a a demarat reabilitarea celor circa 40 de locuri de joacă de la nivelul municipiului, cel din parcul Cetății dovedindu-se a fi unul de mare impact. ,,A fost recepționat recent și re­pus în circuit, copilașii putându-se bucura de echipamente distractive și moderne. Vreau să anunț că urmează procedura și pentru reabilitarea locului de joacă din Dacia, de pe Aleea Calea Romanilor. În paralel, executăm diverse lucrări spe­ci­fice domeniului de activi­tate și sezonului în care ne aflăm. Deva trebuie să fie frumoasă și funcțională”, a mai subliniat directorul. Reamintim că devenii se pot adresa Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Muni­ci­pală pentru pres­tarea unor activităţi eco­nomice cum ar fi: lucrări de între­ţinere a spaţiilor verzi şi lucrări de do­borât arbori şi tăieri de corecţie pe domeniul privat, care se vor executa pe cheltuiala proprie a solici­tan­ţilor, după obţinerea avizelor şi acor­durilor legale și în termenii stabiliți în conformitate cu prevederile de mediu, producţie şi vânzare material dendro-floricol, închi­riere maşini şi utilaje. Pentru informații suplimentare şi co­menzi de lucru îi puteți contacta la nu­mărul de telefon: 0254-233.588.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

S-a pus de o alianță a săracilor cu duhul. Gurile rele din capitala regiunii cu…

12 ore ago

Bulina albă

Timeea Ștefănescu, sportivă din municipiul Vulcan Pentru că a obținut două medalii de argint și…

12 ore ago

Bulina neagră

Dănuț R., din municipiul Lupeni Pentru că a fost trimis în judecată de către procurori,…

12 ore ago

Primăria Șoimuș, bună de plată!

Au primit bani pentru refacerea comunei după calamități, dar i-au folosit pe altceva Primăria Șoimuș…

12 ore ago

Motivele pentru care anchetatorii lui Traian Berbeceanu au fost achitați de judecători. „Modalitatea în care și-au exercitat atribuțiile a fost una extrem de deficitară”

Procurorul Ioan Mureșan (foto dreapta), achi­tat pentru abuz în serviciu, repre­siune nedreaptă și fals intelectual,…

12 ore ago

Conducerea din Dobra a dat lovitura, din nou

Magdalena Șerban Odată utilizată, apa potabilă devine apă uzată. Sistemul de canalizare este folosit pentru…

12 ore ago