Cea mai pură apă plată din ţară va fi îmbuteliată la Hunedoara

Sorina Popa

Ieri, s-au desfăşurat două licitaţii la Primăria Hunedoara, pentru concesionarea a două parcele de teren în vederea realizării de investiţii în municipiu. Este vorba de o fabrică de îmbuteliat apă plată şi băuturi carbogazoase şi cealaltă se referă la o staţie de preparat mixturi asfaltice. În total, ambele investiţii se ridică la câteva milioane de euro. În plus, datorită lor, vor fi create în municipiu 100 de noi locuri de muncă, ceea ce este important, având în vedere că tot mai mulţi hunedoreni îşi pierd slujbele.

Cea mai modernă unitate din vestul ţării

La ultima şedinţă, aleşii locali din municipiul de pe Cerna au fost de acord să se concesioneze două terenuri, prin licitaţie publică. În total, este vorba de o suprafaţă de 10 hectare de teren, situate în satul Peştişu Mare, aflat în domeniul privat al municipiului Hunedoara. „Hidroconstrucţia SA – Sucursala Râu Mare Retezat a solicitat Consiliului Local Hunedoara să concesioneze puţin peste două hectare de teren în această zonă. Firma urmează să-şi monteze aici o staţie de preparat mixturi asfaltice. „Va fi cea mai modernă unitate de asfalt din zona de Vest a ţării”, a declarat Viorel Arion, primarul Hunedoarei.

Cinci ani de monitorizare

Şi Grupul de firme Quasar SA Deva a solicitat Primăriei Hunedoara să concesioneze un teren în suprafaţă de aproape opt hectare, tot în zona Peştişu Mare, pentru construirea unei fabrici de îmbuteliere a apei minerale şi a sucurilor naturale, precum şi a unui centru logistic.
„Cei de la Quasar au identificat un izvor de apă plată la Vadu Dobrii. Vor construi o conductă, de la Vadu Dobrii şi până la Peştişu Mare, pe o distanţă de 30 kilometri. Apa ajunge prin cădere la Hunedoara. După cinci ani de monitorizare, s-a constatat că apa respectivă are un debit normal şi zero la sută reziduuri, deci este o apă de foarte bună calitate. Este cea mai pură apă plată din România”, susţine edilul şef al Hunedoarei. Potrivit acestuia, cele două investiţii vor începe în scurt timp, urmând ca la finalizarea, lor să fie create 100 de noi locuri de muncă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.