Ce spun parlamentarii hunedoreni despre premierul desemnat să formeze guvernul. PNL şi UNPR merg pe mâna lui Cioloş, PSD mai aşteaptă

Sorina Popa

Fostul comisar european pentru Agricultură Dacian Cioloş (foto) a fost desemnat, ieri, de către preşedintele Klaus Iohannis, pentru funcţia de premier, Iohannis precizând că soluţia agreată cu partidele politice, cu foarte mici excepţii, este cea a unui guvern de tehnocraţi.

Este nevoie de oameni noi
„După părerea mea, în această etapă, pentru a rezolva problema guvernării, este nevoie de un prim-ministru independent sau tehnocrat, o persoană curată, care să nu fi fost implicată în scandaluri, o persoană integră. Este nevoie să fie promovaţi miniştri performanţi, este nevoie de partide fără corupţi, este nevoie ca partidele să facă curăţenie în interior şi să nu promoveze persoane suspectate de corupţie”, a declarat şeful statului.
Preşedintele Klaus Iohannis a spus că nu poate fi aşteptată revigorarea clasei politice doar din interiorul partidelor. „Este cu siguranţă nevoie de oameni noi şi am încurajat oameni tineri să intre în politică. Fără oameni noi este greu de presupus că vom avea o clasă politică nouă. Asta nu înseamnă că cei vechi trebuie să plece. Cei vechi care sunt buni trebuie să rămână. Este nevoie să afirm că România rămâne fermă pe calea europeană şi orice guvern vom avea trebuie să fie sprijinit de Parlament, de partidele politice, pentru a lua măsuri care să garanteze o creştere economică sustenabilă”, a afirmat preşedintele.

Interesul naţional primează
După desemnarea lui Dacian Cioloş ca premier, am solicitat opiniile unor parlamentari şi lideri politici din judeţ, referitoare la alegerea preşedintelui Iohannis, precum şi dacă vor acorda în Parlament vot de încredere Cabinetului propus de premierul desemnat.
„L-am cunoscut pe Dacian Cioloş pe vremea când era comisar european. Este un om foarte bine pregătit profesional, care poate face faţă exigenţelor acestui post în perioada actuală”, a declarat deputatul Bogdan Ţîmpău, preşedintele interimar al organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL.
„Încă o dată, UNPR a acţionat în interesul ţării, susţinând propunerea preşedintelui României. Sper ca această propunere să întrunească, dacă nu o unanimitate, atunci o largă majoritate. Dacian Cioloş va fi votat de UNPR, pentru interesul naţional”, a declarat senatorul Haralambie Vochiţoiu, preşedintele UNPR Hunedoara.
Deputatul PSD Natalia Intotero a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că „aşteptăm să vedem ce echipă îşi face Dacian Cioloş, ce program are. Vom avea consultări în partid şi apoi se va lua o decizie în legătură cu premierul desemnat de preşedintele Iohannis”.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Calităţile unui prim-ministru nu sunt profesionale deoarece nu există profesia de prim-ministru. Aşa zisul interes naţional îşi cântă cântecul de lebădă.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că o duduie e pe făraș, după ce nu a ascultat ordinele…

2 ore ago

Bulina albă

Gelu Ovidiu Tirian, decanul Facultății de Inginerie Hunedoara Pentru că aproape toți absolvenții acestei facultăți…

2 ore ago

Bulina neagră

Septimiu T., din municipiul Deva Pentru că a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după…

2 ore ago

Peste 80% dintre absolvenţii Facultăţii de Inginerie şi-au găsit un loc de muncă în specialitate

Peste 80 la sută dintre absolvenţii Fa­cultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH), din cadrul Universităţii Politehnica…

2 ore ago

„Spartanii” de la Hunedoara au făcut victime colaterale

Patru hunedoreni au fost deja con­damnați în dosarul „revoltei din Hunedoara”, când mai mulți locuitori…

2 ore ago

Enervat de colegul de celulă, un deținut din Hunedoara a fost la un pas de crimă

Și-a băgat în comă camaradul de detenție după ce l-a lovit cu un tele­vizor în…

2 ore ago