Ce petiţii mai trimit hunedorenii la Prefectură?

Natalia Bumbac

Hunedorenii nemulţumiţi de felul în care le sunt rezolvate anumite probleme se văd îndreptăţiţi să depună reclamaţii la instituţiile pe care le consideră competente în a le soluţiona. În acelaşi registru se înscriu şi numeroşii petiţionari care au cerut ajutorul Prefecturii Hunedoara, considerând că este singura cale prin care li se va face dreptate. De la începutul anului şi până în prezent, la Prefectura Hunedoara au fost depuse 370 de petiţii, iar altele 76 au fost redirecţionate de la autorităţile centrale.
Dreptul de proprietate – o problemă frecventă
Petiţiile cele mai numeroase, în total 118, au avut drept obiect neregulile legate de administrarea fondului funciar, mai exact, neconcordanţele cu privire la suprafeţele de terenuri validate prin acte şi cele acordate în natură, neeliberarea titlurilor de proprietate sau punerile în posesie şi nu doar atât. Unii dintre oameni s-au plâns despre neînţelegerile pe care le au cu vecinii, care din dorinţa de a acapara mai mult teren, au intrat cu două trei brazde şi pe proprietatea petiţionarului. Deloc puţine la număr au fost şi plângerile din partea hunedorenilor care nu au locuinţă sau un loc de muncă. Nici instanţele de judecată nu au fost omise, existând câteva reclamaţii făcute de cetăţenii judeţului, care s-au plâns despre felul în care au fost trataţi de oamenii legii.
Cereri bizare adresate Prefecturii
O altă gamă de petiţii pe care reprezentanţii prefecturii le-au primit din partea hunedorenilor şi care au fost, de asemenea, luate în evidenţă, se referă la situaţii mai mult sau mai puţin bizare, relatate de diverşi cetăţeni. Pritre aceştia se numără o doamnă care le-a povestit celor de le prefectură că este urmărită de mai multe servicii secrete, care o terorizează şi care încearcă să-i spele creierul prin mai multe metode.
O altă problemă la care reprezentanţii prefecturii au fost solicitaţi să intervină a fost sesizată tot de o doamnă. Femeia s-a plâns că îngheaţă de frig în casă, deoarece furnizorul de apă bagă aer rece în conducte, iar frigul îi pătrunde în locuinţă.
Nici persoanele de sex masculin nu au rămas în urmă la capitolul petiţii, acestea confundând uneori competenţele anumitor instituţii. Spre exemplu, un domn extrem de revoltat s-a prezentat la prefectură, plângându-se că i-a fost furată vaca, vişinata, cârnatul, carnea dar şi o sumă de bani. Toate aceste bunuri, bărbatul le-a trecut pe o listă, specificând şi valoarea lor în lei. Tot la prefectură a dorit să-şi găsească rezolvarea un cetăţean italian nemulţumit de o amendă pe care a primit-o. Acesta s-a lăsat cu greu convins de angajaţii instituţiei să depună contestaţia în instanţă, fiind sigur că de contestaţia sa ar trebui să se ocupe prefectura.
Şi pentru a fi în ton cu evenimentele arzătoare din actualitatea naţională referitoare la retrocedările imobiliare, vă reamintim despre cererea unui tânăr de a i se recunoaşte dreptul de moştenire asupra Castelului Corvinilor din Hunedoara. Acesta a cerut imperativ Prefecturii Hunedoara să-l pună în posesia Castelului, altfel se vedea nevoit să apeleze la instituţii superioare. În consecinţă, angajaţii prefecturii au format o comisie care s-a ocupat cu responsabilitate majoră de cererea „moştenitorului Castelului”, ca să constate pe cale oficială că nu există nici un act care să susţină pretenţiile lui.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Ca la grădiniță! Amintiri din copilărie: Liberalii și afișele lor prețioase

Campania electorală și-a deschis deja porțile spre scenă, iar primii artiști își fac apariția cu…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele că un fost edil, care râv­nește iar la postul de conducător al…

13 ore ago

Bulina albă

Ovidiu Furdui, primarul comunei Crișcior Pentru că a câștigat titlul de vicecampion european, cu echipa…

13 ore ago

Bulina neagră

Constantin H., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată după ce și-a…

13 ore ago

Drogat, cu permis de conducere fals, a crezut că scapă de polițiști

Un bărbat din municipiul Hunedoara a fost condamnat la mai bine de patru ani de…

13 ore ago

Ucrainienii care pot lupta în război fug în România

Poliția Română de Frontieră afirmă că, în acest an, s-a înregistrat o creș­tere a numărului…

13 ore ago