CE MÂNCĂM DUPĂ SĂRBĂTORI? (I)

Simona Timofte

Este o întrebare frecventă după sărbători, pentru că majoritatea dintre noi  dorim să ne simţim mai uşori, mai puţin balonaţi şi mai puţin încărcaţi.
Cine n-ar vrea să se simtă tot timpul bine după ce mănâncă şi bea… orice? Dar probabil că acest lucru se întâmplă chiar şi la cei care cunosc cumpătarea şi asta doar din cauză că familia ne este aproape, ca şi timpul liber şi mesele întinse. Toate ne dau o stare de bine şi de „îngăduinţă“ în ce priveşte răsfăţul culinar… În primul rând, recomand dimineaţă, la prima oră, o cană de apă caldă cu lămâie care spală tractul digestiv, ne trimite la baie şi ne pregăteşte Ph-ul din stomac, pentru masa care va urma. Apoi se poate începe cu un mic dejun uşor, cum este amestecul de fulgi de ovăz cu chefir, care face curăţenie în continuare în colon şi ajută la detoxifiere datorită fibrelor conţinute de ovăz şi a lactobacililor din chefir. Dacă simţiţi nevoia de un mic dejun mai copios, alegeţi două ouă fierte cu o legumă alături: de exemplu fennel sau ghimbir  – două legume excelente pentru detoxifiere. După două-trei ore după ce aţi mâncat, ideal ar fi să luaţi o gustare din fructe. Iar fructele cele mai indicate în această perioadă sunt citricele. Şi ele au rolul lor în detoxifiere şi în doza de vitamina C – ideală pentru sezonul rece. Prânzul poate fi compus din (aproape) orice în afară de carne, (mai ales dacă aţi făcut abuz la sărbători) şi din mâncare cât mai puţin procesată termic. Încercaţi să evitaţi carnea câteva zile. Faceţi un mare bine sistemului digestiv dacă nu-l mai expuneţi la un aşa mare efort. Nu uitaţi: carnea se digeră greu şi staţionează mult timp în sistemul digestiv. (va urma)

 (Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zo­na noastră l-a pus pe un amic să-i…

19 ore ago

Bulina albă

Ciprian Achim, primarul comunei Lelese Pentru că, deși modernizează satele din fonduri europene, luptă pentru…

19 ore ago

Bulina neagră

S.A., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de omor…

19 ore ago

Parlamentarul hunedorean Tiberiu Claudiu Bârstan (AUR): aroganți, autosuficienți și perseverenți în nepăsare. Un Guvern fără direcție și fără plan de țară

Magdalena Șerban Deputatul AUR Tiberiu Claudiu Bârstan atrage atenția asupra a două aspecte esențiale, chiar…

19 ore ago

Uricani: la anul, va fi finalizat și pus în circuit noul Centru Comunitar Integrat realizat cu finanțare europeană

Magdalena Șerban Deși multe par doar promisiuni de campanie, nu toți edilii sunt la fel.…

19 ore ago

La Lelese, sărbătorile unesc și mai mult comunitatea

Magdalena Șerban În timp ce prin orașe, mall-urile au luat locul șezătorilor, iar de Crăciun,…

19 ore ago