Ce i-au transmis primarii hunedoreni preşedintelui PNL

Sorina Popa

Sâmbătă, la Deva, au fost prezenţi de la centru, Ludovic Orban, preşedintele PNL, dar şi Siegfried Mureşan, europarlamentar PNL, pentru a prezenta Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), primarilor hunedoreni.

Numeroase probleme cu avizele
Deputatul liberal Vetuţa Stănescu, liderul in­te­rimar al liberalilor din judeţ, i-a invitat pe toţi pri­marii hunedoreni, dar şi pe cei de la Consiliul Ju­de­ţean şi alte instituţii, pentru a le arăta cum pot ac­ce­sa bani europeni pentru dezvoltarea localităţilor.
La discuţii au fost şi edili de la PSD, dar şi de la PNL, cum era firesc. Primarul comunei Hărău, Lucian Weber, l-a întrebat pe Ludovic Orban, dacă UAT-urile se pot asocia, pentru a accesa banii destinaţi PNRR? Orban i-a spus că da, pentru că acesta este şi scopul programului, de dezvoltare a UAT-urilor. La rândul său, primarul din Lăpugiu de Jos, Alin Chiorean, a spus la întâlnirea de sâm­bă­tă, că sunt foarte multe probleme legate de ob­ţi­nerea avizelor de la ministere şi nu numai, la rea­li­zarea proiectelor de investiţii. Orban a spus că se va interveni în simplificarea obţinerii avizelor, le­gis­lativ, astfel ca asemenea dificultăţi să nu mai apară. Edilul şef al municipiului Brad, Florin Ca­zacu, a reclamat faptul că foarte mulţi bani trebuie daţi de primării pentru reabilitarea şoselelor care traversează localităţile, acestea fiind, de fapt, treaba celor de la Drumuri Naţionale sau de la DRDP.

Sume importante pentru judeţ
Într-un final, la întâlnirea de lucru, la care au participat şi conducerea prefecturii, parlamentari, primari, s-a spus că în urma adoptării Mecani­s­mu­lui European de Redresare şi Rezilienţă, România va beneficia de o alocare de aproximativ 30 de miliarde euro. Ludovic Orban a declarat că şi ju­deţul Hunedoara va beneficia de sume importante de bani pentru dezvoltare, urmând ca în urmă­toarea perioadă să fie întocmite proiecte pentru cele şase direcţii prioritare de finanţare: digi­ta­lizare, ecologizare, sprijin pentru IMM- an­tre­pr­enori- industrie, coeziune socială şi teritorială, în­tă­rirea instituţiilor publice (inclusiv modernizarea şi creşterea capacităţii spitalelor) şi proiecte pen­tru tineret.

Îl vor în continuare pe Orban la şefia partidului
Pe de altă parte, cu prilejul vizitei la Deva, Lu­dovic Orban şi-a informat colegii că intenţionează să candideze din nou pentru funcţia de preşedinte al partidului, la Congres.
În aceste condiţii, preşedintele PNL, Ludovic Orban, este susţinut de liberalii din judeţul Hu­nedoara pentru un nou mandat în fruntea acestei formaţiuni politice. Decizia a fost luată în una­nimitate de Biroul Politic Judeţean al PNL Hune­doara. Preşedintele organizaţiei judeţene Hune­doara a PNL Hunedoara, deputatul Vetuţa Stă­nes­cu a declarat, sâmbătă, că filiala pe care o con­duce este printre primele din ţară care şi-a ex­primat susţinerea faţă de Ludovic Orban pentru un nou mandat de preşedinte al partidului.
„Preşedintele Ludovic Orban este preşedintele care, în decursul celor patru ani în care a condus Partidul Naţional Liberal, a câştigat mai multe rânduri de alegeri. Împreună cu preşedintele Lu­dovic Orban am reuşit să preluăm guvernarea Ro­mâniei – e adevărat, într-un an extrem de dificil, dar iată că l-am trecut cu bine – şi România se găseşte astăzi într-o situaţie economică echilibrată, se află azi în plină campanie de vaccinare şi oarecum pro­tejată de riscurile pandemice”, a spus deputatul PNL.
Ea a menţionat că nu a fost stabilit un calendar al Congresului PNL, iar numărul delegaţilor la acest eveniment va fi în concordanţă cu cel al membrilor de partid din filiala judeţeană.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare