Categories: Comunitate

Ce crede primarul din Brănişca despre tichetele de vacanţă

Magdalena Şerban
 
Legea prvind acordarea tichetelor  de vacanţă a fost promulgată recent de preşedintele României, fiind votată în Camera Deputaţilor. Legea prevede că toţi angajaţii din sistemul public sau privat au dreptul să beneficieze de tichete de vacanţă, în limita a şase salarii medii pe economie.

Mai exact, angajaţii din sistemul privat trebuie să negocieze cu angajatorul dacă vor primi vouchere sau prime de vacanţă, iar angajaţii bugetari vor beneficia doar de vouchere de vacanţă. Important de menţionat este faptul că tichetele de vacanţă pot fi folosite doar în turismul românesc. Se pare însă că legea amintită nu prea stârneşte interes în rândul bugetarilor, mai ales al celor din mediul rural. Iată ce crede Teodor Lazăr (foto), primarul comunei Brănişca, despre tichetele de vacanţă.
„Pe ansamblu, legea e bună, însă părerea mea este că nu e pentru români. Nu cred că o să se îmbie prea multe unităţi turistice să  pună la dispoziţia celor cu astfel de tichete, servicii de calitate. Sau, pur şi simplu, nu vor accepta deloc. Până le va vira statul român contravaloarea activităţii prestate, sunt sigur că va dura ceva vreme. Poate că nu vor fi nici mulţi care să-şi permită să plece în vacanţe cu aceste tichete. Pe lângă ele, mai e nevoie de bani, care în general, nu prea sunt. De exemplu, ce şanse are o fată cu facultate, care face naveta la o primărie de comună şi beneficiază de un salariu de 700 de lei pe lună, să aibă bani de buzunar pe cât impune o staţiune de pe litoral, gen Mamaia. Ideal ar fi ca în loc de tichet de 5.000 de lei, să se ofere jumătate din sumă, dar cash. Aşa îşi poate administra fiecare, banii”, este de părere primarul din Brănişca.  Acesta mai susţine că în cazul administraţiei locale pe care o conduce, din 13 salariaţi, nici măcar unul  nu şi-a manifestat intenţia de a beneficia de noile tichete de vacanţă. Printre cei enumeraţi se află inclusiv primarul.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

2 minute ago

„Fără Bariere, TOT Adevărul despre droguri”, la Deva

Ultimul popas din această primă etapă a caravanei #farabariere a fost făcut la Deva, în…

4 minute ago

Cum folosesc cei de la Dreapta Unită Camera de Comerţ şi Industrie Hunedoara

Se dau corecți și cinstiți, dar folo­sesc instituțiile statului ca să-și lanseze candidații pentru alegerile…

6 minute ago

Lucian-Ioan Rus, candidatul PSD la funcţia de primar al Devei: Candidatura mea este pentru deschiderea comunităţii către un nou proiect de dezvoltare

Lucian-Ioan Rus și-a depus candi­da­tura pentru funcția de primar al mu­ni­ci­piului Deva. Rus a spus…

13 minute ago

Bicicleta „câştigă” teren, la Orăştie

Magdalena Șerban Municipiul Orăștie derulează în pre­zent 2 proiecte de investiții pentru ame­najarea de piste…

13 minute ago