Ce crede Ovidiu Pădurean, primarul comunei Dobra: „Traseismul politic nu are la bază interesele cetăţenilor”

Natalia Bumbac

În contextul apropierii alegerilor locale şi a transferurilor primarilor de la un partid la altul, există totuşi aleşi care rămân fideli partidului şi electoratului care i-a votat, indiferent de oportunităţile care li i se oferă.
Un exemplu în acest sens este primarul comunei Dobra, Ovidiu Pădurean (foto), care susţine că aleşii care cedează promisiunilor venite din partea altor partide, părăsind echipa cu care au ajuns în funcţie, au o mare problemă de moralitate. Acesta a mai precizat că şi discuţiile pe tema alegerilor dintr-un tur sau din două tururi sunt inutile, pentru că un candidat bun câştigă inevitabil din primul tur.
Ovidiu Pădurean se află la primul mandat de primar şi a câştigat alegerile locale din 2012 cu 68 la sută din voturile cetăţenilor, fiind validat drept candidatul PSD pentru alegerile din 5 iunie. „Cred că varianta cea mai bună la acest moment sunt alegerile într-un singur tur, pentru că nu favorizează înţelegerile anterioare, care duc la răsturnări de situaţii, pe care nici electoratul nu şi le doreşte. Dar şi pentru că un candidat onest şi pregătit, fie el primar în funcţie, sau nu, învinge de fiecare dată din primul tur. Un alt lucru care se întâmplă la noi frecvent şi pe care nu pot să-l accept este traseismul politic. Aceste treceri de la un partid la altul a unor aleşi nu au la bază un motiv serios legat de interesele cetăţenilor, ci doar speranţa că le va fi mai bine sub umbrela unui alt partid, sau că vor reuşi să-şi acopere bubele cu sigla unei formaţiuni politice puternice. Cred că politicienii noştri ar trebui să dea dovadă de mai multă verticalitate şi să continue pe un drum pe care au început. Sunt de principiul că dacă ai început un lucru, trebuie să-l duci la bun sfârşit. Ce încredere poţi avea într-un primar care trădează echipa care l-a susţinut pentru a ajunge în funcţie, trădând în acelaşi timp şi voturile cetăţenilor, în funcţie de interesele sale de moment?”, s-a întrebat Ovidiu Pădurean. Chestionat dacă a fost contactat de alte partide cu propunerea de a trece de partea lor, primarul comunei Dobra a spus că da, doar că acest lucru nu-l va interesa niciodată.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

15 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

15 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

15 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

15 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

15 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

15 ore ago