FlashPolitica si administratie

Ce au cerut primarii şi preşedinţii de consilii judeţene guvernului

 

      Toate consiliile judeţene din România, toate cele 109 municipii şi toate comunele din România cer guvernului să aprobe, conform legii, bugetul pentru anul 2020 până la finalul acestui an.

     Bugetul, în Parlament până la 1 noiembrie

În acest sens, Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene, Asociaţia Municipiilor din România, Asociaţia Comunelor din România, în concordanţă cu ACORDUL semnat între cele trei structuri asociative ale administraţiei publice locale din România, au transmis premierului şi ministrului Finanţelor Publice, solicitările referitoare la echilibrarea bugetelor pentru anul 2020.
Astfel, se cere ca Proiectul Legii Bugetului pentru 2020 să fie depus pentru prima lectură la guvern până la data de 30 septembrie 2019, iar în Parlament, supunerea proiectului spre adoptarea Parlamentului să se facă cel mai târziu până la data de 1 noiembrie. De asemenea, s-a cerut ca, din ianuarie 2020, finanţarea sistemului de protecţie a copilului, a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap, finanţarea drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav şi a indemnizaţiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav de la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti şi judeţelor să se aloce integral de la bugetul de stat. Altă solicitare a asociaţiilor respective a fost constituirea, începând cu anul 2020, a unui Fond de creditare nerambursabilă pentru unităţile administrativ-teritoriale în vederea asigurării contribuţiei proprii a acestora la proiectele finanţate din fonduri externe nerambursabile.

     Au crescut cheltuielile

MESAGERUL HUNEDOREAN i-a întrebat pe primarii Devei şi Hunedoarei ce părere au de aceste solicitări ale reprezentanţilor administraţiilor publice locale.
„Este corect ceea ce se cere, pentru a avea o previziune clară asupra bugetului pe anul 2020. Să nu mai păţim ca anul acesta, când, la Deva, cheltuielile cu indemnizaţiile persoanelor cu handicap au crescut cu 1,5 milioane de lei pe lună, în detrimentul fondurilor de investiţii”, a declarat Florin Oancea (foto stânga), primarul municipiului Deva.
„Este foarte bine să avem bugetul pentru anul viitor, aprobat până la finele lui 2019. Nu mai trebuie să se întâmple ca în acest an, când în primele trei luni ale anului, nici o unitate administrativ teritorială nu a avut buget. Astfel, nu am putut organiza licitaţiile pentru proiectele de investiţii şi avem întârzieri de luni de zile la lucrări”, susţine şi Dan Bobouţanu (foto dreapta), primarul municipiului Hunedoara.(Sorina Popa)

One thought on “Ce au cerut primarii şi preşedinţii de consilii judeţene guvernului

  • În fiecare școală din țară trebuie să fie wc și apă și hârtie și săpun lichid și uscător de mâini . Școala este a doua casă a elevilor și condițiile trebuie să le fie asigurate ca acasă . Pentru a fi stimulați elevii să învețe mai bine ,trebuie să le fie asigurată o masă caldă gratuit și o bursă mai mare și transportul de acasă la școală și înapoi .Pentru siguranță a elevilor trebuie să fie firme de pază pentru protecție și femeie de servici în școli pentru a le asigura ***ățenia .

    Regele Dreptății .*.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura