Categories: Actualitate

Ce arată un bilanţ al poliţiştilor hunedoreni pe anul 2014. Criminalitatea stradală şi furturile din locuinţe sunt în scădere

Oana Mihnea

Anul trecut a fost unul plin de acţiuni de prevenire şi combatere a infracţiunilor pentru poliţiştii hunedoreni. Potrivit bilanţului Inspectoratului de Poliţie al judeţului Hunedoara, eficienţa activităţilor desfăşurate a dus la o scădere semnificativă a numărului acestora faţă de anul 2013.
În timpul acţiunilor de prevenire, au fost confiscate 73 de arme letale, 116 arme neletale, 3.770 de cartuşe, 20 kilograme de articole pirotehnice, 45 kilograme deşeuri periculoase şi 12 trofee de vânat. În funcţie de faptele comise, un număr de 67 de persoane au fost arestate preventiv, 9 la domiciliu, 28 sub control judiciar şi 15 reţinute. De asemenea, în urma investigaţiilor complexe făcute de poliţişti au fost identificaţi toţi autorii unor fapte grave (omor, tentativă de omor, lovituri cauzatoare de moarte). În domeniul protejării Patrimoniului Cultural Naţional, în anul 2014, poliţiştii hunedoreni au constatat  30 de furturi, detecţii şi săpături neautorizate, fiind confiscate 12 detectoare de metale şi fiind cercetate 16 persoane, din care două au fost reţinute.
Din totalul faptelor sesizate, doar 10 la sută au fost de natură economico-financiară. Criminalitatea stradală în judeţ este în scădere faţă de anul 2013, cu un procent de 6,7 la sută. A scăzut şi numărul furturilor din locuinţe cu 5,9 la sută şi a înşelăciunilor cu 28,9 la sută faţă de 2013.
Poliţiştii Serviciului Rutier Hunedoara au desfăşurat 2.163 de acţiuni specifice, au aplicat 66.691 sancţiuni contravenţionale şi au retras 1.429 de certificate de înmatriculare ale autovehiculelor. S-au produs 174 accidente grave de circulaţie, 165 de persoane au fost rănite grav, mai puţine cu 19 faţă de 2013, dar a crescut numărul celor decedate cu 24. Principalele cauze ale producerii accidentelor au fost viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară a pietonilor şi neacordarea de prioritate.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

9 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

9 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

9 ore ago