Ce a reieşit din confruntarea de la DNA, dintre Udrea şi Gărdean?

05 elena-udrea-gardeanOana Mihnea

Ieri dimineaţă, fostul ministru Elena Udrea (foto stânga) a fost dusă din arest în faţa procurorilor DNA, unde s-a confruntat cu denunţătorii săi din dosarul „Gala Bute“. Omul de afaceri din Haţeg, Adrian Gărdean (foto dreapta) a fost unul dintre cei confruntaţi la DNA, cu fostul ministru al Dezvoltării Regionale.
Elena Udrea s-a confruntat, în ordinea stabilită de procurori, cu fosta sa prietenă Ana Maria Topoliceanu, fostul său consilier din perioada când era ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Gheorghe Nastasia şi cu hunedoreanul Adrian Gărdean.
Prima confruntare a Elenei Udrea a fost cu Ana Maria Topoliceanu, care s-a încheiat în jurul orei 12.25. Cele două au stat faţă în faţă mai bine de două ore, însă la ieşirea din sediul DNA, Ana Maria Topoliceanu nu a vrut să dea declaraţii presei. Următorul a fost omul de afaceri Adrian Gărdean, care a precizat la plecare că a declarat tot procurorilor. Ştefan Lungu a părăsit şi el DNA în jurul orei 15.00, iar ultima confruntare a fost cu Gheorghe Nastasia.
După încheierea confruntărilor, avocatul lui Udrea, Marius Striblea, a concluzionat că acestea „au demontat în întregime acuzaţiile procurorilor. Au fost adresate sute de întrebări şi câteva dintre ele au fost respinse. Au fost întrebări adresate de procurori, dar şi de către avocaţi”, a precizat Marius Striblea. De asemenea, a mai menţionat că Adrian Gărdean ar fi declarat în cadrul confruntării că geanta cu cele 900.000 de euro nu îi era adresată Elenei Udrea şi că nici nu ar fi avut habar că acei bani trebuiau să ajungă la ea.
Se pare că fostul ministru a venit ieri la DNA cu setul de întrebări bine puse la punct împreună cu apărătorii, pentru fiecare dintre cei patru şi „nu doamna Udrea a stat cu ochii în pământ“, aşa cum a punctat apărătorul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.