Cazul pădurarului agresat la Brad, sesizat ministrului

Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva a solicitat intervenţia Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi a Regiei Naţionale a Pă­durilor – Romsilva pentru urgentarea dotării personalului silvic care asigură paza pă­du­rilor cu armament de serviciu, uniformă de ser­viciu, mijloace de apărare şi de in­ter­venţie, mijloace de comunicaţieşi mijloace de deplasare, se menţionează într-un comu­nicat organizaţia sindicală.

Snopit în bătaie
Solicitarea a fost transmisă în contextul în care în ultimele săptămâni au existat alte cazuri de agresiuni fizice comise de hoţii de lemn asupra a trei silvicultori aflaţi în timpul serviciului de pază a fondului forestier. Unul dintre cazurile menţionate fiind şi cel din Brad, unde un pădurar a fost snopit în bătaie de hoţii de lemn.

Atacat de cinci hoţi
Pădurarul se afla pe raza localităţii Bul­zeştii de Jos şi a surprins 5 persoane care trans­portau material lemnos cu un atelaj. Întrebaţi despre provenienţa lemnului, cei 5 au devenit recalcitranţi şi l-au agresat. Poli­ţiştii i-au găsit repede pe suspecţi, cinci per­soane din Brad şi Bulzeştii de Sus. Trei băr­baţi cu vârste cuprinse între 16 şi 53 de ani şi două femei au vârste de 43 şi 45 au fost luaţi de acasă de mascaţi şi duşi la sediul Poliţiei municipiului Brad. Trei suspecţi, Ionel Chiriţă Ionel, Nicodim Stanciu şi Mărioara Faur, au fost arestaţi preventiv. Un ado­les­cent de 16 ani este cercetat în libertate iar o femeie implicată, Mariana Putuca, a fost pla­sată în arest la domiciliu. În urma ultimelor cazuri de agresiuni, Federaţia Sindicatelor Silva a solicitat sprijinul procurorului general al României pentru monitorizarea actelor de cercetare şi urmărire penală ce se efec­tuează în cazurile de agresiune îndreptată împotriva personalului silvic şi dispunerea de măsuri în scopul efectuării cu celeritate a cercetărilor pentru identificarea, anchetarea şi pedepsirea autorilor acestor agresiuni.

Agresorii rămân după gratii
În cazul celor cinci suspecţi din zona Brad, magistraţii au fost fermi şi după arestarea lor preventivă la instanţa din Brad, Tribunalul Hu­nedoara a menţinut măsurile preventive con­siderând că suspecţii reprezintă un real pe­ricol social. Astfel, judecătorul de caz de la Tri­bu­nalul Hunedoara a respins contestaţiile for­mulate de inculpaţi împotriva încheierii penale pronunţată de judecătorul de drepturi şi li­bertăţi de la Judecătoria Brad. Soluţia tribu­na­lului este definitivă, astfel că suspecţii vor ră­mâne după gratii cel puţin 30 de zile. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.