Actualitate

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare de la Sântă­măria Orlea, de lângă oraşul Haţeg, ope­ra­ţiunea fiind îngreunată de tem­peratura scăzută a apei şi de vizi­bi­li­tatea relativă scăzută din adâncuri.

Foarte rece
„Căutăm în zona în care se presupune că victima ar fi căzut în apă. Din păcate, orientarea se face mai greu pentru că vizibilitatea este relativ scăzută, iar adân­cimea până la care trebuie să ajun­gem este de aproape 19 metri. Apa este foarte rece”, a declarat Doru Oprişoni, scafandru în cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara. La căutări participă doi scafandri de la Sal­vamont şi doi scafandri pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Ur­genţă Hunedoara.

Detector
Dispeceratul Naţional Salvamont a anunţat că, în situaţia în care opera­ţi­u­nile de luni nu vor da rezultate, în cursul zilei de marţi echipele de salvatori vor folosi pentru căutare cel mai per­for­mant detector de persoane aflate sub apă, din lume, bazat pe inteligenţa artifi­cială.
„În ţară există cinci astfel de detec­toare, toate în cadrul serviciilor Salva­mont din judeţele Gorj, Mureş, Harghita, Neamţ şi Braşov, care, în mai puţin de un an, au reuşit să identifice persoanele dispărute în apă în toate cele patru cazuri în care au intervenit”, a precizat sursa citată.
O persoană despre care se pre­su­pune că s-a înecat în lacul de acumulare „Barajul Mare”, de la Sântămăria Orlea, lângă oraşul Haţeg, este căutată, de duminică după-amiază, de un echipaj de scafandri Salvamont şi pompierii militari de la Deva şi Hunedoara.
Dispeceratul Integrat a anunţat tehnicienii hidrocentralei din amonte să acţioneze în consecinţă, astfel
încât să evite creşterea nivelului apei în aval, ceea ce ar periclita intervenţia salva­to­ri­lor, a informat ISU Hunedoara. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

3 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

3 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

3 ore ago