Câţi hunedoreni au fost vaccinaţi împotriva Covid

Peste 163.000 de doze de vaccin anti-COVID/19 au fost administrate în judeţul Hu­nedoara de la debutul campaniei de imu­ni­zare a populaţiei, ceea ce corespunde unei acoperiri vaccinale de 18,79 la sută, a infor­mat, ieri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Maraton
Astfel, în judeţ au fost administrate 163.369 de doze şi rapel, dintre care 130.472 de seruri sunt produse de compania Pfizer, 15.590 de Moderna, 13.279 de AstraZeneca, iar 4.028 de Johnson&Johnson.
În cadrul centrului de vaccinare drive-through, deschis la Deva, au fost vaccinate 13.522 de persoane, echipele mobile ale DSP Hune­doara au reuşit să imunizeze 12.935 de oa­meni, în timp ce la medicii de familie au fost administrate 1.556 de doze. Totodată, în cadrul campaniilor organizate la sediile unor firme au fost vaccinate 1.780 de persoane.
În ceea ce priveşte ediţia a doua a Mar­a­tonului vaccinării, care a avut loc la Pe­troşani, la sfârşitul săptămânii, aici au fost vaccinate 1.686 de persoane, dintre care 225 cu prima doză.
Rezultatele campaniei plasează municipiul Petroşani pe locul al doilea în judeţul Hune­doara ca acoperire vaccinală.
Acţiunea a fost organizată de Primăria Petroşani, în colaborare cu DSP şi Prefectura Hunedoara, iar imunizarea s-a făcut cu serul Pfizer. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Culturile de afini, tot mai multe la Mărtineşti

Magdalena Şerban Mărtineşti rămâne comuna hunedoreană care le oferă producătorilor de afini condiţii ideale pentru a-şi dezvolta afacerea în do­meniu,

Va mai funcţiona Termocentrala Mintia sau va fi vândută la fier vechi?

Adriana Năstase GSP Power este interesată de achi­zi­ţio­narea tuturor activelor termocentralei Mintia, unde intenţionează să construiască o cen­trală de producţie

Un candidat independent pentru Primăria Sarmizegetusa

Locuitorii comunei Sarmizegetusa se vor afla în faţa unei decizii importante, în data de 27 iunie, când se vor desfăşura

Închide